Grote kans op vertragingen JFK Airport

Passagiers die van- en naar New York reizen aankomend voorjaar moeten rekening houden met vertragingen. De drukste landingsbaan van John F. Kennedy airport gaat maandenlang dicht voor onderhoud.

JFK airport terminal 1 met snelweg en taxis
©: CNN Money

Extra druk op vliegveld New York

Vanaf 27 februari tot eind juni is de baan 4R/22L geheel gesloten. Tot begin september wordt vervolgens s ’nachts nog doorgewerkt. Daarna gaat de baan weer compleet dicht. De baan is één van de vier banen op JFK, maar gelijk ook de meest gebruikte. Bijna de helft van alle starts en landingen vonden vorig jaar plaats op deze baan.

Bij wind extra vertraging

Omdat JFK airport aan de oostkust ligt is sterke wind een veelvoorkomend fenomeen. Extra vertragingen door sluiting van de baan zijn dan ook niet uit te sluiten.

Aangezien het om gepland onderhoud gaat hebben passagiers recht op een vergoeding bij vertragingen van meer dan drie uur, tenzij er sprake is van een buitengewone omstandigheid zoals storm. Dit geldt alleen voor passagiers die vanuit de EU naar New York vliegen of passagiers die terugvliegen naar de EU met een Europese vliegtuigmaatschappij.

Voor Nederlandse passagiers houdt dit in dat we adviseren bij directe vluchten met KLM of een andere Europese vliegtuigmaatschappij terug te vliegen.

Uw vlucht van of naar JFK airport vertraagd?

Controleer of u recht heeft op een vergoeding.

Vorig nieuwsitem
Aangekondigde staking: Alitalia schrapt 60% van alle vluchten
Volgende nieuwsitem
Bevestigd: De Franse luchtverkeersleiding gaat weer staken

4
Geef een reactie

2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Marcel

‘Mits’ moet ‘tenzij’ zijn in de eennalaatste alinea.

Anoniem

Ik vertrek 24Mei met SN van Brussel naar Jfk. Hou ons op de hoogte aub

Grtjs

Vragen? Chat of bel