Luchthaven vertraging
9 juni 2023

Geen extra vertragingen of annuleringen door oranje lucht in New York

Business as usual

Het is business as usual voor toeristen die van Nederland naar New York vliegen. Tenminste, dat geldt voor het vliegverkeer. Er zijn momenteel nauwelijks vertragingen of annuleringen op de internationale luchthavens van New York.

Wat is er aan de hand?

Door de natuurbranden in Canada komt zoveel rook vrij dat ruim 100 miljoen mensen worden gewaarschuwd voor slechte lucht. De branden hebben ervoor gezorgd dat er ontzettend veel smog is in New York. Dit leidde tot spectaculaire beelden van een stad gehuld in een oranje waas.

Bezoek je New York deze dagen? Bereid je dan voor op een unieke situatie.

Vliegen tussen Nederland en New York

De toegenomen smog en de oranje lucht houden vliegtuigen niet tegen om af en aan te vliegen tussen Nederland en New York. Onze database laat zien dat er niet meer vertragingen en annuleringen zijn dan normaal.

New York kent drie grote luchthavens: New York JFK Airport (JFK), Newark Liberty International Airport (EWR) en LaGuardia Airport (LGA). Daarnaast zijn er nog een paar kleine vliegvelden in de omgeving van New York, maar die zijn nu niet de moeite waard om te benoemen.

Vlieg je vanuit Nederland naar New York? Dan maak je gebruik van JFK of Newark, dit zijn de internationale luchthavens van New York. Op deze twee luchthavens zijn geen bijzondere vertragingen of annuleringen te melden.

LaGuardia richt zich op binnenlandse bestemmingen. Hier zijn wel honderden vluchten vertraagd, maar dit is vaak niet meer dan een half uur. Ook zijn er zevenentwintig vluchten geannuleerd van en naar LaGuardia.

Recht op vergoeding bij vertraging of annulering

Heb je recht op compensatie als je vlucht van of naar New York vertraagd of geannuleerd is? Je zou verwachten van niet. Een airline kon nou eenmaal niets doen aan de brand en de bijbehorende smog, dat is overmacht.

Maar aangezien internationale vluchten gewoon vliegen op New York, kan er bij een vluchtprobleem meer aan de hand zijn. Ons advies: vlieg je binnenkort? Deel dan je vluchtgegevens met ons hieronder. Wij nemen contact met je op als er iets aan de hand is met je vlucht waardoor je recht hebt op compensatie.

Wil je reageren op dit bericht of heb je een vraag? Laat het ons weten in de comments!

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding