Luchthaven vertraging
6 april 2023

Luchtverkeersleiding Frankrijk verlengt staking tot 1 mei 2023

Houd rekening met vertragingen

Vandaag is bekend geworden dat de staking van Franse luchtverkeersleiders verlengd wordt tot 1 mei. Hiermee proberen de stakers een hoger pensioen af te dwingen. Wat betekent dit voor jou?

Staking Frankrijk tot 1 mei

De staking begon op 7 maart 2023 en heeft voor de luchtverkeersleiders niet gezorgd voor het gewenste effect. Er zijn nog geen toezeggingen gedaan over de hoogte van het pensioen waar de stakers zich in kunnen vinden.

Het verlengen van de staking tot 1 mei heeft ook gevolgen voor reizigers.

De stakingen kunnen zorgen voor vertragingen. Dit heeft gevolgen voor passagiers die moeten overstappen, maar ook voor vluchten die via het Franse luchtruim naar hun bestemming vliegen.

Naar verwachting zullen vooral Nederlanders die naar Spanje en Portugal vliegen hier last van ondervinden. Dus vlieg je in de meivakantie (22 april – 30 april) naar het zuiden? Houd dan rekening met een eventuele vertraging.

Geen recht op compensatie

Staken luchtverkeersleiders en ondervind je hierdoor vertraging? Dan heb je geen recht op compensatie. De staking is namelijk niet veroorzaakt door de airline, maar door een derde partij.

Ga jij binnenkort vliegen? Je kunt nu je vluchtgegevens achterlaten bij EUclaim! Stel, je ondervindt problemen tijdens je vlucht én je hebt recht op een vergoeding, dan sturen wij jou eenmalig een notificatie. Krijg de vergoeding waar je recht op hebt!

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding