Finnair gaat passagiers wegen voor vertrek

De Finse vliegtuigmaatschappij Finnair gaat passagiers laten wegen voordat ze het vliegtuig instappen. De redenen hiervoor zouden veiligheid en het berekenen van de hoeveelheid brandstof zijn. Finnair hoopt het huidige gewicht van het vliegtuig en haar lading beter in kaart te brengen.

Finnair vliegtuig in de lucht

Hoeveel weegt een vol vliegtuig anno 2017? 

Het zou zeker niet de bedoeling zijn om passagiers te beledigen, aldus Finnair. De huidige gegevens over het gewicht van de passagier is ruim acht jaar oud. Hier wordt uitgegaan van een gemiddeld gewicht van de man (84,6 kg), de vrouw (66,5 kg) en een kind onder de 12 (30,7 kg). Deze gegevens moeten bijgewerkt worden om goed te kunnen berekenen hoeveel brandstof een vliegtuig nodig gaat hebben in de toekomst.

Wegen verspreidt over seizoenen

Om de juiste gewicht data te verzamelen gaat Finnair passagiers wegen voordat zij aan boord kunnen van het vliegtuig. Dit wordt opgedeeld in steekproeven in verschillende seizoenen om het verschil tussen winter- en zomerkleding mee te nemen in de berekeningen.

Hoe vind jij de nieuwe weegproef van Finnair? Zou jij er aan mee willen werken als je voor het vliegen op de weegschaal moest gaan staan?

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Vluchtvertraging in de herfstvakantie
Volgende nieuwsitem
Staking Italiaanse luchtverkeersleiding vandaag
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bernard
6 jaren geleden

En de ticketprijs ook baseren op het gewicht. Lijkt me logisch. Bij de supermarkt betaal je voor 5 kg aardappels ookj meer als voor 2 kg.

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding