De stakingsdreiging laait op bij Duitse Eurowings

Stakingen in het luchtverkeer zijn in Europa aan de orde van de dag. Na een zomer vol stakingen van onder andere easyJet, KLM en de Franse luchtverkeersleiding kunnen vanaf morgen passagiers van en naar Duitsland zich opmaken voor een flinke staking. Voor passagiers van het Duitse Eurowings dreigen vertragingen en annuleringen vanwege een grote staking.

eurowings vliegtuig op vliegveld
Luchtvaartbakbond UFO heeft het cabinepersoneel van het Duitse Eurowings opgeroepen om donderdag het werk neer te leggen. Eerdere gesprekken over een nieuwe cao voor het cabinepersoneel van de vliegtuigmaatschappij mislukten. De budgetdochter van Lufthansa reageerde niet tijdig op het voorstel van de vakbond om het conflict aan een bemiddelaar voor te leggen. Het management van Eurowings vindt de stakingsoproep “onbegrijpelijk”. Naar eigen zeggen is de vliegtuigmaatschappij bereid om “dag en nacht” verder te praten. Eurowings is officieel een dochter van het Duitse Lufthansa. In de toekomst wil de maatschappij een volwaardige prijsvechter worden en de concurrentie aangaan met maatschappijen zoals Ryanair en easyJet.

Nederlandse passagiers recht op vergoeding

Ben je woonachtig in Nederland en wordt je vlucht geannuleerd door Eurowings in verband met de staking? Dan heb je recht op een vergoeding! Check in onze vluchtcalculator wat je rechten zijn.
Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
VS introduceert schadevergoeding voor vertraagde bagage
Volgende nieuwsitem
Een nieuwe landingsbaan voor London Heathrow zet Schiphol op scherp
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel