Bevestigd: De Franse luchtverkeersleiding gaat weer staken

De eerste staking van 2017 van de Franse ATC is aangekondigd. Van 6 tot 10 maart leggen de luchtverkeersleiders van Brest en Bordeaux het werk neer.

vertrekbord luchthaven met cancelled vluchten
©: Multitrip.com

2 van de 5 luchtruimen op slot

Daarmee gaan 2 van de 5 luchtruimen dicht. Het Franse luchtruim is namelijk opgedeeld in 5 departementen: Parijs, Reims, Marseille, Bordeaux en Brest. Onze verwachting is dat vooral het vliegverkeer vanaf Nederland naar de Canarische eilanden gehinderd wordt door de staking.

Stakingsduur varieert

Vorig jaar werden al 21.000 passagiers van en naar Nederland gedupeerd door de stakingen van de Franse luchtverkeersleiding.

Hoewel de luchtverkeersleiders hebben aangekondigd 5 dagen te gaan staken, hoeft dit niet per sé het geval te zijn. Het komt geregeld voor dat een staking minder lang duurt dan van tevoren aangekondigd was. Houd in ieder geval je vluchtstatus nauw in de gaten als je tussen 6 en 10 maart moet vliegen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Grote kans op vertragingen JFK Airport
Volgende nieuwsitem
Het Europees Hof doet uitspraak over Birdstrike
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding