Cabinepersoneel Eurowings staakt vandaag op Düsseldorf Airport

De Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings (EW) staakt vandaag op vluchten van en naar Düsseldorf Airport. De staking hindert alleen Europese vluchten. Naar verwachting worden er zeker 30 vluchten geannuleerd van en naar Düsseldorf.

passagiers stappen in eurowings vliegtuig

Staking aangekondigd op maandagavond

De staking van Eurowings cabinepersoneel werd pas laat van tevoren aangekondigd. Gisteravond maakte Vakbond Verdi de staking bekend. De staking is om half vijf vanmorgen begonnen en duurt tot half een vanmiddag. Eurowings roept passagiers op de status van hun vlucht voor vertrek naar de luchthaven te checken.  

Operationele problemen bij Eurowings door overname Air Berlin

Het afgelopen jaar is het aantal langdurige vertragingen en annuleringen bij Eurowings in Duitsland fors toegenomen. In 2017 had de Duitse budgetmaatschappij nog 1196 incidenten tussen januari en 31 oktober. In 2018 waren dit in dezelfde periode 6194 incidenten. Ruim vier keer zoveel(!). Dit kwam mede door operationele problemen bij de Duitse luchtvaartmaatschappij. Eurowings heeft veel vluchten en routes van Air Berlin overgenomen zonder dat ze hier al de benodigde capaciteit voor had. Dit resulteerde in grote opstartproblemen voor Eurowings.

incidenten Eurowings 2017 en 2018

Recht op vergoeding voor Eurowings staking

Is je vlucht geannuleerd door de Eurowings staking? Dan heb je recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Een staking van het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij is geen buitengewone omstandigheid. Naast recht op vergoeding hebben gedupeerde passagiers ook recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Vertragingen en annuleringen op Londen City Airport door slecht weer
Volgende nieuwsitem
Sneeuwstorm in Chicago leidt tot vertragingen en annuleringen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding