Luchthaven vertraging

Wereldreis maken? Dit is wat je moet weten over wereldtickets

Een wereldreis maken, wie droomt er niet van? 

Maar voordat je je koffers pakt en op avontuur gaat, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende aspecten van een wereldreis. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over het plannen en uitvoeren van een onvergetelijke wereldreis. We richten ons vooral op wereldtickets.

Wereldreis: Een unieke ervaring

Een wereldreis is een bijzondere ervaring die je de mogelijkheid biedt om diverse landen en continenten te verkennen. Of je nu reist om de culturele bezienswaardigheden te bewonderen, de lokale keuken te proeven of de prachtige natuur te ontdekken, een wereldreis zal je leven verrijken met onvergetelijke herinneringen.

Kosten van een wereldreis en wereldticket

Bij het plannen van een wereldreis is het belangrijk om de kosten in overweging te nemen. De prijs van een wereldreis kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van de reis, de landen die je wilt bezoeken en het soort accommodatie en activiteiten dat je verkiest. Het is verstandig om een gedetailleerd budget op te stellen, inclusief vluchtkosten, accommodatie, transport, maaltijden, bezienswaardigheden en onvoorziene uitgaven.

Maar kijken we alleen naar de kosten van de tickets, dan is het zo dat vliegvelden waar veel op wordt gevlogen (zoals Singapore, Bangkok, Hongkong, New York, San Francisco, etc) vaak goedkoper zijn dan minder bekende bestemmingen. Denk ook aan internationale hubs met een eigen luchtvaartmaatschappij.

En dit is logisch: Hoe meer je vliegt, hoe duurder over het algemeen je wereldticket is.
Als je een wereldreis wil maken kan je allemaal losse tickets boeken, maar waarom moeilijk doen? Koop gewoon een wereldticket!

Wereldticket: De sleutel tot een wereldreis

Een wereldticket, ook wel bekend als een round-the-world ticket, is een speciaal vliegticket dat je de mogelijkheid biedt om meerdere bestemmingen over de hele wereld te bezoeken met één enkel ticket. In plaats van individuele enkele reizen naar verschillende bestemmingen te boeken, kun je met een wereldticket meerdere vluchten combineren en een flexibele reisroute samenstellen.

Het concept van een wereldticket is ontwikkeld door luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties om reizigers de gelegenheid te geven om diverse bestemmingen te verkennen zonder meerdere losse tickets te hoeven kopen. Met een wereldticket kun je bijvoorbeeld meerdere continenten combineren.

Er zijn verschillende soorten wereldtickets beschikbaar, afhankelijk van je voorkeuren en behoeften. Sommige tickets hebben vaste routes en beperkingen, terwijl andere meer flexibiliteit bieden, zodat je je reisroute kunt aanpassen terwijl je onderweg bent.

Wereldtickets zijn vaak een jaar geldig. Je kan dus een jaar lang de wereld over reizen. Daarnaast bieden wereldtickets vaak één richting aan. Of je vliegt constant naar het westen, of naar het oosten.

Wereldticket samenstellen: De mogelijkheden

Het samenstellen van je eigen wereldticket biedt je de vrijheid om je ideale reisroute te creëren. Er zijn verschillende reisbureaus en online platforms die je helpen bij het samenstellen van een wereldticket op basis van je voorkeuren en budget.

Op onze mooie wereld zijn er drie grote luchtvaartallianties, waarvan er twee wereldtickets bieden. Dit zijn netwerken van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Als je een wereldticket boekt, via welke organisatie dan ook, dan maak je gebruik van alle aangesloten airlines van een alliantie.

Welke alliantie moet je kiezen voor je wereldticket? Dat hangt af van waar je naar toe wil. Zo heeft de ene alliantie veel airlines uit Europa, maar weinig uit Zuid-Oost Azië. En heeft de andere alliantie weer een goede dekking in Zuid-Amerika.

Ons advies? Als je een wereldreis wil maken, check dan eerst welke bestemmingen je wil aandoen. Vervolgens kies je een van de twee luchtvaartallianties die al je droombestemmingen dekken.

Dit zijn de twee luchtvaartallianties met wereldtickets:

Star Alliance

Star Alliance is de grootste luchtvaartalliantie ter wereld en bestaat uit 26 luchtvaartmaatschappijen, waaronder Lufthansa, United Airlines, Air Canada, Singapore Airlines en Thai Airways. De alliantie biedt een uitgebreid netwerk van routes en gedeelde faciliteiten, zoals lounges, frequent flyer-programma’s en naadloze overstapmogelijkheden.

Oneworld

Oneworld is een wereldwijde luchtvaartalliantie met 13 leden, waaronder British Airways, American Airlines, Cathay Pacific, Qantas en Qatar Airways. Oneworld biedt gecoördineerde diensten en voordelen, zoals gedeelde lounges, bagageoverdracht en toegang tot uitgebreide wereldwijde netwerken. Ze zijn op elk continent aanwezig, behalve Australië.

Dit is geen volledige lijst en er zijn dus veel meer luchtvaartmaatschappijen die ook deel uitmaken van deze allianties. Het lidmaatschap van luchtvaartmaatschappijen kan in de loop der tijd veranderen, dus het is altijd raadzaam om de officiële websites van de allianties te raadplegen voor de meest recente informatie.

Er is nog een derde alliantie genaamd SkyTeam. Hier vallen 19 airlines onder waaronder KLM, Air France en Delta Air Lines. Op dit moment is het niet mogelijk om een wereldticket te boeken via SkyTeam of een van de onderliggende luchtvaartmaatschappijen.

Waar boek je een wereldticket?

Een wereldticket kan je via de website van de allianties boeken, maar ook bij een van de deelnemende airlines. Er zijn ook derde partijen die wereldtickets aanbieden, dit kan je vergelijken met een reisbureau. Zij boeken voor jou een wereldticket bij een van de allianties.

Wil je per se naar ene bestemming waar de allianties niet naar toe vliegen? Dan kan je natuurlijk altijd tussendoor een los ticket boeken.

Wereldticket KLM bestaat niet meer

KLM en de andere leden van SkyTeam bieden geen wereldtickets meer aan. Het is niet duidelijk of ze dit in de toekomst weer zullen aanbieden. Als de andere twee allianties niet naar al jouw gewenste bestemmingen vliegen, dan zul je losse tickets moeten boeken.

Vertragingen en annuleringen wereldticket

Tijdens je wereldreis heb je als passagier natuurlijk bepaalde rechten. Vlieg je vanuit Europa en is je reis meer dan 3 uur vertraagd, of zelfs geannuleerd? Dan heb je recht op compensatie. Dit geldt ook aan het einde van wereldreis, als je weer naar Europa vliegt. Je moet dan wel gebruik maken van een Europese luchtvaartmaatschappij.

Tip: klik hierboven om alvast je vluchtdetails met ons te delen. Als je vlucht geannuleerd of vertraagd is en je recht hebt op compensatie, dan gaan we meteen voor je aan de slag.

Laat een reactie achter

Hoe ziet jouw ideale wereldreis er uit? Deel het hieronder in de comments!

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding