Luchthaven vertraging

Welke soort bagage neem je mee op reis?

20 oktober 2021

Een kleine rugtas, backpack of complete hutkoffer, het kan best lastig zijn om te bepalen welke soort bagage je mee moet nemen op reis. Gelukkig weten we bij EUclaim, specialist in vliegreizen en bagageproblemen, precies welke bagage je nodig hebt voor elke soort vakantie of reis.

man staat met 2 koffers buiten

Zon, zee, strand en… bagage!

Twee weken luieren op het strand van Kreta, wat cultuur snuiven en lokale marktjes bezoeken. Een heerlijke zon, zee en strandvakantie vraagt natuurlijk om de nodige bagage zoals zwemkleding, lichte outfits, zonnebrand en een goed boek. Voor dit soort vakantie is een standaardformaat trolleykoffer meer dan genoeg. Je moet een koffer van tevoren online bijboeken bij de meeste Nederlandse vliegtuigmaatschappijen, tegenwoordig ook als je hem in de cabine mee wilt nemen (handbagage). Let ook goed op het maximaal toegestane gewicht.

Stad en strand, de combinatiereis

Ga jij deze zomer een paar dagen stad en strand combineren? Dan zijn steden aan het strand als Porto, Valencia en Nice daar heel geschikt voor. Voor dit soort reizen is een lichte koffer aan te bevelen die niet te groot en wendbaar is. Deze mag vaak gewoon in de cabine van het vliegtuig, is makkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer en je voorkomt dat je te veel bagage meeneemt waar je vervolgens mee moet rondsjouwen of moet bijbetalen.

Op reis naar Thailand of Indonesië?

Ga je drie weken rondtrekken in Azië en de jungle in? Dan is een backpack de ideale reispartner. Pak vooral lichte items in en deel je backpack op een praktische manier in. Niet je portemonnee onderop dus! Ga je naar Bali voor een zonnige strandvakantie in een resort? Dan is een koffer juist weer handiger om mee te nemen.

Roadtrip USA of Canada en bagage

Veel reizigers die voor een langere tijd op reis gaan denken dat ze dan automatisch gebruik moeten maken van een backpack, maar niets is minder waar. Ga je rondtrekken met een auto of camper door bijvoorbeeld de Verenigde Staten? Dan is een koffer vaak handiger om mee te nemen. Er kan meer bagage in en dat heb je wel nodig voor een lange reis. Ga je juist veel te voet of met het openbaar vervoer ondernemen, dan is een backpack weer praktischer.

Familievakantie en vakantiekoffers

Met het hele gezin op vakantie vergt de nodige voorbereiding. Hoeveel moet er mee en hoe gaan we het allemaal meekrijgen? Als je gaat vliegen zijn twee volgepakte koffers die tot 20 kg wegen goedkoper dan vier halfvolle vakantiekoffers. Probeer dus koffers te delen met je gezin. Backpacks zijn over het algemeen minder geschikt voor familievakanties.

Welke bagage past bij jou?

Natuurlijk is het allerbelangrijkst dat jij het soort bagage kiest dat goed bij jou past. Net zoals het soort reis natuurlijk! Voor passende bagage kun je terecht bij bagageonline.nl. Zij hebben het grootste aanbod aan koffers, rugtassen en reistassen. Zo kom je gegarandeerd tot een goede keuze! 

Bagage of vluchtproblemen? EUclaim helpt graag!

Heb je een vertraagde of geannuleerde vlucht gehad? Of was je bagage vertraagd? EUclaim weet raad. Dien je claim in en binnen 3 minuten weet je al waar je recht op hebt.

Meer over bagage

 • 2020-06-25

  Bagage bij KLM – wat is inbegrepen?

  Als je gaat vliegen met KLM is het handig om te weten hoeveel bagage is toegestaan. Wil jij weten hoeveel ruimbagage je mag meenemen bij KLM en wat is toegestaan als handbagage? Lees dan gauw verder.

 • 2021-09-09

  10 fun facts over bagage

  Elke dag reizen er meer dan honderd duizend passagiers via Schiphol Airport Amsterdam. En bijna al die passagiers reizen met grote koffers of tassen. Bij EUclaim weten we wel het een en ander over bagage. We hebben 10 interessante fun facts over bagage voor je op een rijtje gezet.

 • 2018-04-18

  Inpaktips voor je bagage

  De vakantie staat weer voor de deur! Waarschijnlijk heb je al een goed beeld van het weer op je vakantiebestemming en het soort activiteiten dat je gaat doen. Maar wat moet je dan allemaal meenemen in je koffer? En met alle regels en (hoge) bagagetarieven tegenwoordig is het wel handig om een inpaklijst te maken voor je reis. Wij geven je de beste inpaktips voor jouw vakantie.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding