• 97% slagingskans

  • In 3 minuten geregeld

  • No cure no pay

  • Kosteloze juridische procedure

  • Beoordeeld met 4,5 uit 5 sterren

Wat mag ik meenemen in mijn handbagage in het vliegtuig?

Binnen de EU gelden regels voor het meenemen van vloeistoffen in de handbagage. Dit is inmiddels al een aantal jaren zo, maar hoe zit het ook alweer precies? EUclaim zet de regels nog even voor je op een rijtje:

Vloeistoffen en gels in handbagage

Vloeistoffen en gels mogen alleen in de handbagage meenemen als het voldoet aan de volgende voorwaarden:

Ze moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter.

De verpakte vloeistoffen en gels moeten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje zitten. Het plastic zakje mag maximaal 1 liter zijn.

Je mag maximaal 1 plastic zakje van maximaal 1 liter aan vloeistoffen en gels per persoon meebrengen.

Aankopen op de luchthaven en aan boord

Artikelen die zijn gekocht op een Europese luchthaven mogen mee in de handbagage. Vloeistoffen en gels worden door de winkel of aan boord verpakt in een speciale verzegelde tas. Wanneer je moet overstappen, mag je de verzegeling op de tas pas verbreken als je op de eindbestemming bent aangekomen.

Medicijnen en babyvoeding in handbagage

Neem je medicijnen mee? Let dan hierop: je moet op verzoek wel een doktersrecept kunnen overhandigen of kunnen aantonen dat de medicijnen op naam staan. Voor de douanecontrole in het buitenland is het verstandig een Engelse versie van het doktersrecept mee te nemen.

Vloeibare babyvoeding mag je alleen in je handbagage hebben als je baby meereist. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kun je in het vliegtuig gekookt water krijgen

Er is echter wel een uitzondering voor passagiers die medicijnen of babyvoeding aan boord meenemen. Er mag niet meer dan 100 milliliter medicijnen en babyvoeding in de handbagage zitten:

Voor het meenemen van vloeistoffen, medicijnen of bijzondere bagage raden wij altijd aan van tevoren navraag te doen bij de luchtvaartmaatschappij. Hierdoor kun je wellicht voorkomen dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Het gerucht gaat dat deze regel binnen een niet al te lange tijd zal worden opgeheven. Wij houden je uiteraard op de hoogte.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Coalitieverdrag Duitsland: Bescherming voor passagiersrechten blijft behouden
Volgende blogartikel
Hoe wordt een vliegroute bepaald?
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments