Vrouw op luchthaven - EUclaim

Wat mag ik meenemen in mijn handbagage in het vliegtuig

29 november 2013

Vloeistoffen en gels in handbagage

Vloeistoffen en gels mogen alleen in de handbagage meenemen als het voldoet aan de volgende voorwaarden:

Ze moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter.

De verpakte vloeistoffen en gels moeten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje zitten. Het plastic zakje mag maximaal 1 liter zijn.

Je mag maximaal 1 plastic zakje van maximaal 1 liter aan vloeistoffen en gels per persoon meebrengen.

Aankopen op de luchthaven en aan boord

Artikelen die zijn gekocht op een Europese luchthaven mogen mee in de handbagage. Vloeistoffen en gels worden door de winkel of aan boord verpakt in een speciale verzegelde tas. Wanneer je moet overstappen, mag je de verzegeling op de tas pas verbreken als je op de eindbestemming bent aangekomen.

Medicijnen en babyvoeding in handbagage

Neem je medicijnen mee? Let dan hierop: je moet op verzoek wel een doktersrecept kunnen overhandigen of kunnen aantonen dat de medicijnen op naam staan. Voor de douanecontrole in het buitenland is het verstandig een Engelse versie van het doktersrecept mee te nemen.

Vloeibare babyvoeding mag je alleen in je handbagage hebben als je baby meereist. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kun je in het vliegtuig gekookt water krijgen

Voor het meenemen van vloeistoffen, medicijnen of bijzondere bagage raden wij altijd aan van tevoren navraag te doen bij de luchtvaartmaatschappij. Hierdoor kun je wellicht voorkomen dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Ga jij binnenkort vliegen?

Heb jij binnenkort een vlucht gepland staan en wil je graag een notificatie ontvangen als er iets met jouw vlucht aan de hand is waarvoor je een claim kunt indienen?
Laat dan jouw vluchtnummer en mailadres achter, we sturen je dan een notificatie als jij een claim kunt indienen.

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding