Wat allemaal achterblijft in het vliegtuig

In het vliegtuig worden jaarlijks veel voorwerpen achtergelaten. De meeste waarschijnlijk per ongeluk, maar andere wellicht met opzet. Het gebeurt natuurlijk erg gemakkelijk; je haalt je spullen uit je tas en stopt ze in het vakje in de stoel voor je. Op het moment dat het vliegtuig  geland is, heeft iedereen ineens haast om het vliegtuig te verlaten. Ben jij ook weleens wat vergeten?

verdrag van montreal

Koffers

Een groot gedeelte bij de ‘gevonden voorwerpen’ bestaat uit koffers. Het meest bizarre hierbij is dat slechts een klein gedeelte hiervan daadwerkelijk wordt opgehaald door de eigenaar. Je zou denken dat als je jouw koffer kwijt bent, je deze ook graag terug zou willen. Als is het maar voor de inhoud!

Rolstoel

Op Schiphol is ooit een rolstoel bij de gevonden voorwerpen belandt. Dat is toch opmerkelijk te noemen. Een rolstoel is een vrij kostbaar bezit en in de meeste gevallen ook erg noodzakelijk om jezelf te vervoeren. Je gaat toch nadenken hoe de persoon het vliegtuig heeft verlaten zonder de rolstoel…

Boeken/magazines

Het vaakst blijven boeken liggen in vliegtuigen, maar magazines volgen snel in het rijtje voorwerpen die het meest worden gevonden in het vliegtuig. Leesgerei wordt vaak in het vakje voor je geplaatst. In de haast van het vliegtuig verlaten worden deze spullen vaak vergeten. Maar het zijn ook de voorwerpen die vaak bewust worden achtergelaten; men heeft het uitgelezen, dus hoeft het niet meer te hebben.

Ondergoed

Kleding staat op de vierde plaats qua regelmatig achter gebleven items in het vliegtuig. Bij sjaals, jassen en truien is een beeld te vormen, maar ondergoed…Toch is ook dit kledingstuk weleens gevonden. Om bij de ‘gevonden voorwerpen’ te vragen naar je ondergoed, is waarschijnlijk wel een klein schaammomentje.

Koelkast

Een koelkast in het vliegtuig? Ja het is weleens voorgekomen. Er is ooit een koelkast achtergebleven en niet opgehaald door de eigenaar. Je verwacht dat als je zo zwaar en ongebruikelijk voorwerp vervoert, je deze ook echt mee naar de bestemming wilt brengen. Niks is minder waar!

Weet jij wat er gebeurt met alle gevonden spullen op de luchthavens? Je kunt je spullen ophalen bij de afdeling ‘Lost & Found’, maar dit gebeurt lang niet door iedereen. Alle spullen die na drie maanden niet zijn opgehaald, zijn wettelijk eigendom van Schiphol. De spullen worden uiteindelijk geveild. Uiteraard worden de persoonlijke spullen, als een dagboek, niet geveild. Deze voorwerpen worden vernietigd.

Fotocredits: flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Designer uniformen voor cabin crew
Volgende blogartikel
Vlucht vertraagd door slecht weer; recht op een vergoeding?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding