Vliegverkeer moet uitwijken voor beschermde schildpadden

In Zakynthos leeft de Caretta-Caretta schildpad. Deze schildpad behoort tot de beschermde diersoorten en dat nemen ze in Zakynthos heel serieus. Zo mag er geen vliegverkeer plaatsvinden tussen 22.00 uur en 7.00 uur ‘s nachts en mag er op sommige plekken op de baai helemaal geen vliegverkeer plaatsvinden tijdens het broedseizoen.

De Caretta-Caretta heeft een vrij groot hoofd waardoor ze ook wel ‘dikkopschildpadden’ worden genoemd. De grootst gemeten schildpad is 120 cm lang en woog wel 140 kg. De schildpadden komen altijd op hun geboortestrand om daar eieren te leggen. Het is daarom voor het voortbestaan van de schildpad  belangrijk dat deze stranden goed beschermd worden.

Streng bewaakt

De stranden worden tijdens het broedseizoen streng bewaakt, toeristen zijn dan niet altijd welkom op bepaalde stranden. Maar er worden meer maatregelen getroffen. Speedboten zijn op bepaalde plekken verboden en er mag  geen  vliegverkeer plaatsvinden tussen 22.00 uur en 7.00 uur ’s nachts. Op sommige plekken mag zelfs helemaal niet gevlogen worden.

Uitwijken vliegtuig

Als een vliegtuig vertraagd vertrekt en toch ’s nachts tijdens het broedseizoen  moet landen, wordt de vlucht vaak verplaatst naar de volgende dag. Mocht het echt niet anders zijn, dan wordt er uitgeweken naar een andere luchthaven. Vaak is dit Athene. Gelukkig hebben de meeste passagiers hier begrip voor wanneer zij horen dat de oorzaak bij de bescherming van deze prachtige dieren ligt.

Wij wensen deze bijzondere schildpadden elk jaar weer een rustig broedseizoen toe!

Caretta-Caretta schildpad
Afmeting: gemiddeld 100 cm
Gewicht: Gemiddeld 100 kg
Zwem snelheid: 30 km per uur

Foto: Flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Aandacht Tweede Kamer voor compensatie bij vertraagde vluchten
Volgende blogartikel
Vliegtuigeten: zoveel mensen, zoveel meningen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding