Vliegvelden in Nederland

Met ruim 58 miljoen passagiers was Schiphol Amsterdam één van de drukste vliegvelden ter wereld in 2015. De meeste passagiers reizen via Amsterdam Airport Schiphol naar verre vakantie bestemmingen. Schiphol kan heel aantrekkelijk zijn als je naar zonder overstap naar verre bestemmingen wilt reizen of de faciliteiten op het vliegveld belangrijk vindt. Toch zijn er nog vier andere vliegvelden in Nederland die dagelijks vluchten aanbieden. We bekijken de vliegvelden van Nederland en vergelijken ze op het gebied van vluchten, services en passagiersaantallen.

vliegtuigen aan gate op schiphol

Groningen Airport Eelde

In 2015 telde Groningen airport Eelde 180.879 passagiers. Dit was 6.8% meer passagiers dan in 2014. Het vliegveld groeit en voegt elk jaar nieuwe bestemmingen toe aan haar vliegroutes. Momenteel kun je vanaf Groningen vliegen naar steden als Londen, Kopenhagen en Gdansk.

Ook zonbestemmingen zoals Kreta, Mallorca en Dalaman worden aangeboden vanaf Groningen airport Eelde. Het zijn vooral low-cost maatschappijen die gebruik maken van het kleinere vliegveld in Groningen. Transavia, Wizz air, Corendon, TUI, Nordica en Flybe voeren de vluchten van en naar Groningen uit. Het vliegveld heeft één winkeltje en één café. Er is dus niet veel te beleven mocht je vlucht vertraging oplopen.

Maastricht Aachen airport

Vanaf Maastricht kun je vliegen naar steden als Barcelona en Alicante. Ook kun je reizen naar mooie maar minder bekende steden in Italië, Frankrijk en Polen met maatschappijen zoals Ryanair en Wizz air. In 2014 telde het vliegveld ruim 283.000 passagiers. Het vliegveld ligt helemaal in het zuiden van Nederland en is daarom niet voor iedereen goed bereikbaar. Er zijn een paar kleine winkeltjes, kiosken en een restaurant op de luchthaven.

Rotterdam The Hague Airport

In 2015 vlogen er 1.692.406 passagiers van en naar Rotterdam the Hague airport. De luchthaven werd geopend in 1956 onder de naam vliegveld Zestienhoven. Het vliegveld van Rotterdam is de tweede grootste regionale luchthaven van Nederland. Alleen Eindhoven airport is een grotere regionale luchthaven. Vanaf Rotterdam kun je naar talloze bestemmingen vliegen zoals het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Kroatië en Oostenrijk. Er zijn meerdere restaurants, cafés en een paar winkels aanwezig op de luchthaven.

Eindhoven airport

Eindhoven airport is na Amsterdam airport Schiphol de grootste luchthaven van Nederland. Het vliegveld is pasgeleden verbouwd om in de toekomst aan de capaciteitsvraag te kunnen blijven voldoen. Vanaf Eindhoven vlieg je naar ruim 70 bestemmingen met low-cost vliegtuigmaatschappijen zoals Ryanair, Transavia en easyJet. In 2015 vlogen bijna 4,5 miljoen passagiers van of naar Eindhoven airport. Daarmee groeit de luchthaven nog steeds: In 2014 vlogen nog net geen 4 miljoen passagiers van of naar Eindhoven. Vlak naast het vliegveld zit een hotel. Verder zijn er op de luchthaven verschillende faciliteiten te vinden zoals een Starbucks en een AH to go.

Amsterdam Airport Schiphol

Één van de belangrijkste internationale vliegvelden én overstappunten binnen Europa is Amsterdam Schiphol Airport. In 2015 reisden er ruim 58 miljoen passagiers via onze nationale luchthaven. Vanaf Amsterdam reis je naar ontelbaar veel bestemmingen over de hele wereld zoals Indonesië, Canada, de Verenigde Staten en het Midden Oosten. Op Schiphol vind je genoeg vermaak. Zo vind je er de leukste winkels, een uitgebreide keuze aan eetmogelijkheden, interessante exposities en een speurtocht voor kinderen.

Één van de belangrijkste internationale vliegvelden én overstappunten binnen Europa is Amsterdam Schiphol Airport.

Je kunt niet altijd kiezen vanaf welk vliegveld je naar je vakantiebestemming reist. Voor veel passagiers is Schiphol nog altijd de voor de hand liggende keuze omdat het aanzienlijk meer reisbestemmingen aanbiedt. Voor passagiers die naar Europese bestemmingen willen vliegen kan een regionaal vliegveld ook een uitkomst zijn. Vaak zijn de ticketprijzen lager en hoef je minder lang van tevoren aanwezig te zijn. Ook is het parkeren er vaak goedkoper en is er meer ruimte. Bij vliegen en parkeren kun je makkelijk een goede en voordelige parkeerplaats uitkiezen.

Mocht je vlucht vertraging oplopen dan kan het wel snel gaan vervelen op een klein vliegveld, er is namelijk aanzienlijk minder te doen. Als je mag kiezen, welk Nederlands vliegveld heeft dan jouw voorkeur?

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Reizen naar de VS: onmisbare tips
Volgende blogartikel
Travel hack: zo voorkom je onnodige kosten voor en tijdens je vlucht
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel