Vliegvakantie? 5 tips om je koffer in te pakken

Je koffer of backpack inpakken lijkt heel gemakkelijk, maar in de realiteit gaan er toch nog vaak dingen mis. Een shampoo fles gaat open en al je kleren zijn vies, je vergeet je extra lenzenvloeistof mee te nemen of je koffer is te zwaar! Wij als reislustige geven je graag tips.
Hoe pak je een koffer in

1.Inpaklijst

Onze eerste tip klinkt heel simpel, maar toch is het iets wat veel vakantiegangers niet doen. Een inpaklijst samenstellen en gebruiken als checklist bij het inpakken. Er zijn veel verschillende websites waar je handig voor elke soort vakantie een inpaklijst kunt samenstellen. Je hoeft maar een paar vragen te beantwoorden en er ontstaat automatisch een gepaste lijst voor jouw vakantie . Ga jij vaker op vakantie? Dan is het ook handig om één keer handmatig een eigen inpaklijst samen te stellen. Je kunt dit bijvoorbeeld in Excel doen en deze kun je dan steeds uitprinten op het moment dat je je koffer gaat inpakken. Is alles afgevinkt dan weet je echt zeker dat je alles bij je hebt op vakantie.

2. Gewicht koffer

Gemiddeld mag een koffer die je incheckt 20 kilo wegen. Bij die 20 kilo hoort ook het gewicht van de koffer of backpack. Een backpack weegt uiteraard niet veel, maar een koffer kan van zichzelf al 6 kilo wegen. Dit is toch zonde, want daardoor kun je wel minder meenemen. Let dus op het gewicht van de koffer, mocht je er een gaan kopen. Een andere manier om minder snel over het maximale gewicht te gaan, is om reisflesjes te vullen en mee te nemen. Je gebruikt op vakantie toch niet alle shampoo en lotion, dus waarom alles in zijn geheel meenemen. Het scheelt aanzienlijk veel gewicht. Extra mooi meegenomen is dat de reisflesjes niet zo snel open gaan tijdens de reis!

3. Kleding oprollen of vacuüm zakken

Een manier om ruimte te besparen in je koffer of backback is je kleding oprollen of maak gebruik van vacuüm zakken. Je hebt tegenwoordig vacuüm zakken voor op reis. Het zijn zakken in verschillende formaten en je kunt ze vacuüm maken door de zak dicht te schuiven en op te rollen. Erg handig! Naast de zakken, is het oprollen van je kleding ook een goede optie. Het bespaart aanzienlijk veel ruimte, maar het zorgt er ook voor dat je kleding minder kreukelt. Dit is toch mooi meegenomen als je op vakantie gaat. Vooral bij het inpakken van een backpack is het oprollen van je kleding erg praktisch.

4. Herkenbare koffer

Het komt nog wel eens voor dat mensen de verkeerde koffer meenemen van de bagageband. Dit is niet iets wat je graag wilt meemaken, want het kan soms dagen duren voordat je jouw koffer weer terug hebt. Versier daarom je koffer, zodat je hem zelf altijd goed herkent, maar het ook voor andere mensen heel duidelijk is dat het niet hun koffer is. Je kunt tegenwoordig online veel leuke stickers met een tekst laten drukken of hang een herkenbaar bagagelabel aan je koffer.

5. Strandhanddoek/doek

Neem alleen een strandhanddoek mee als het echt nodig is. Een grote handdoek neemt veel ruimte in beslag en is redelijk zwaar. Een goede vervanging voor een strandhanddoek is een grote omslagdoek. Je kunt er prima op liggen, het droogt snel en het weegt weinig. Op het moment dat je een strandhanddoek of omslagdoek meeneemt, leg deze helemaal bovenop al je spullen en stop als het ware je bagage in. Op deze manier blijft alles goed op zijn plek liggen.

We hebben nog een extra tip die we je graag willen meegeven: plaats altijd je waardevolle of belangrijke spullen in je handbagage. Denk hierbij aan een camera, schone onderbroek, lenzenvloeistof, zwemkleding en tandenborstel. Op het moment dat jouw koffer toch door iemand anders wordt meegenomen of niet op de bestemming is aangekomen, heb je toch een aantal belangrijke spullen van jezelf bij de hand.

Wellicht heb jij nog meer goede tips. We horen ze graag!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Telegraaf: Top 6 langste vertragingen
Volgende blogartikel
De mooiste luchthavens om op te landen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
3 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dede
2 jaren geleden

Leuke tips dank je.

petra
8 jaren geleden

Ik neem ook altijd klustape en tyraps mee, kun je bijna alles mee repareren, van sandalen tot koffer. En met de tape plak ik flessen shampoo en bv tandpasta dicht voor in het vliegtuig. Door de druk kunnen deze openspringen. En als je samen reist kun je je bagage verdelen over beide koffers zodat je altijd allebei bagage hebt als één koffer niet aankomt. En ik neem oude kleding mee die ik achterlaat. Vaak zijn mensen in verre landen er blij mee en ik heb extra ruimte voor souvenirs terug naar huis. Verder maak ik thuis setjes van 1 broek of rok met 3 shirts. Ga ik 21 dagen weg dan maak ik voor zoveel dagen setjes dus nooit te veel bij me en ik hoef niet te wassen. Het lijkt veel maar in praktijk heb ik meestal rond de 17 kilo bij. Groetjes en goede reis

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding