Luchthaven vertraging

Vliegtuigje vouwen van A4-papier

Download hier 3 voorbeelden

Als je op zoek bent naar een leuke activiteit, dan is het vouwen van een papieren vliegtuigje misschien wel iets voor jou! Het vouwen van een papieren vliegtuigje is altijd leuk om te doen. Of je nu een beginner bent of al veel ervaring hebt, er zijn altijd nieuwe en interessante vliegtuigontwerpen om uit te proberen. Welk gevouwen vliegtuigje komt het verst?

Top 3 ontwerpen voor vliegtuigjes vouwen

Hoe vind je de beste ontwerpen voor je papieren vliegtuigjes? Er zijn veel websites en bronnen online beschikbaar, maar het kan lastig zijn om te bepalen welk ontwerp de beste is. Daarom hebben we de 3 populairste sjablonen voor het vouwen van vliegtuigjes voor je geselecteerd. Het enige wat je hoeft te doen is ze te printen en je kunt beginnen met vouwen!

Papieren vliegtuigjes modellen: klassieke dart, pijl en condor

Onze eerste papieren vliegtuigje om te vouwen is een welbekende van elk schoolplein en een van de gemakkelijkste vliegtuigen om te vouwen: de klassieke dart. Dit ontwerp is ideaal voor beginners en kan gemakkelijk worden aangepast om meer snelheid te creëren.

Het tweede papieren vliegtuigje om te vouwen is een variatie op de eerste en wordt gewoon de pijl genoemd. Dit vliegtuig heeft een groter vleugeloppervlak dan de dart en kan veel langer in de lucht blijven. Dit ontwerp is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een langere vluchtduur.

Onze derde template is de condor. Dit papieren vliegtuigje heeft een meer geavanceerd ontwerp en is herkenbaar aan zijn grote, brede vleugels. Dit ontwerp is ideaal voor gevorderde vliegtuigvouwers die op zoek zijn naar een uitdaging.

Of je nu een beginner bent of een ervaren vliegtuigvouwer, deze templates bieden voor ieder wat wils. Print ze op A4-papier, vouw ze en experimenteer met verschillende aanpassingen om jouw perfecte papieren vliegtuig te creëren. 

Zo vouw je een papieren vliegtuigje

Hieronder drie prachtige papieren vliegtuigen. Wil je deze namaken? Download dan het template door op de knop te drukken onder de afbeelding, print het ontwerp, draai je A4-tje om en begin met vouwen! De getallen geven de volgorde aan.

Klassieke dart vliegtuigje

Hieronder de klassieke dart, een mooi papieren vliegtuigje om mee te beginnen. Makkelijk om te vouwen en vliegt aardig. Download de vouwinstructies op A4-formaat via de knop onder de afbeelding.

Zo vouw je het dart-vliegtuigje:

Stap1: Na het printen draai je het papiertje om zodat de instructielijnen op de achterkant staan. Trek de rechterbovenhoek omlaag, totdat vouwlijn 1 zichtbaar is en maak een strakke vouw langs de stippellijn. Herhaal dit met de linkerbovenhoek.

Stap 2: Vouw de rechterkant nog een keer om en vouw langs vouwlijn 2. Herhaal dit met de linkerkant. Vouw de punt naar beneden naar je toe en vouw deze langs vouwlijn 3.

Stap 3: Draai nu het papier om. Vouw vervolgens de linkerkant over de rechterkant en vouw langs vouwlijn 4, zodat de buitenranden van de vleugels op één lijn zijn. Vouw de vleugels naar beneden langs vouwlijnen 5. Open de zojuist gemaakte vouwen gedeeltelijk zodat de vleugels recht naar buiten steken.

Dat was ‘m al, tijd om naar buiten te gaan en je papieren vliegtuig te testen!

Pijl vliegtuigje

Op zoek naar een pijlsnel design voor een papieren vliegtuigje? Download het vouwsjabloon hieronder en begin snel met vliegen!

Zo vouw je het pijl-model vliegtuigje

Stap 1: Download het vouwvoorbeeld via de knop hierboven. Print op A4-papier en draai het blaadje om zodat de vouwlijnen aan de onderkant zijn en niet meer zichtbaar zijn.

Stap 2: Trek de rechterbovenhoek omlaag toe totdat vouwlijn 1 zichtbaar is en maak een strakke vouw langs de stippellijn. Herhaal dit met de linkerbovenhoek. Vouw de bovenste punt naar beneden naar je toe totdat vouwlijn 2 zichtbaar is. 

Stap 3: Nu gaat het om het getalletje 3, die bevindt zich links- en rechtsboven. Pak beide hoeken vast en vouw ze naar beneden. Daarna vouw je de punt omhoog en over de twee diagonale vouwen langs vouwlijn 4.

Stap 4: Draai het vliegtuig om en vouw de rechterkant naar de linkerkant langs vouwlijn 5, zodat de buitenranden van de vleugels op één lijn liggen. Zorg er ook voor dat de diagonale vouwen niet losraken van de punt die je in de vorige stap hebt gevouwen.

Stap 5: Vouw de vleugels naar beneden langs vouwlijnen 6 en de winglets naar boven langs vouwlijnen 7. Als je het vliegtuigje van voren bekijkt zie je een V-vorm. Tijd om te vliegen!

Condor vliegtuigje

De condor is voor als je echt meters wil maken. Dit papieren vliegtuigje herken je aan de grote vleugels.

a4-vliegtuigje-vouwen-condor-model.

Zo vouw je het condor-model vliegtuigje

Nadat je het ontwerp geprint hebt wordt het tijd om de condor te vouwen.

Stap  1: Draai het blaadje om zodat de vouwlijnen onderop liggen. Vouw de linkerbovenhoek naar beneden toe totdat vouwlijn 1 zichtbaar wordt. Vouw langs de stippellijn en herhaal met de rechterbovenhoek. Vouw de neus naar beneden totdat vouwlijn 2 zichtbaar wordt en vouw langs de stippellijn.

Stap 2: Daarna vouw je de buitenste vleugelranden naar binnen langs vouwlijnen 3. Vouw daarna de volgende vouwlijnen zodat 4 omgeslagen is.

Stap 3: Vouw de vleugels naar beneden langs vouwlijnen 5 en de winglets naar boven langs vouwlijnen 6. Dat was het, je bent klaar om te vliegen!

 

Deel je vluchtnummer

Heb je een papieren vliegtuig gevouwen omdat je niet kan wachten om binnenkort echt met het vliegtuig te mogen reizen? Vul hieronder alvast je vluchtnummer in (van het echte vliegtuig, niet van de papieren variant). Mocht je vlucht vertraging hebben, of zelfs geannuleerd worden, dan sturen wij je een bericht als je recht hebt op een vergoeding.

Ervaring met papieren vliegtuigjes?

Ben jij fan van papieren vliegtuigen en heb je tips voor onze lezers? Laat het weten in de comments.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding