Vliegen rond de feestdagen? De do’s en dont’s op een rij

Er zijn boeken over geschreven, films over gemaakt en liedjes over gezongen. Naar je familie reizen voor de feestdagen is meestal iets om naar uit te kijken. Het is echter ook de tijd van het jaar waarin sneeuw, storm en hevige regen een grote rol kunnen spelen in het vliegverkeer. En als je ergens niet op zit te wachten is het wel de feestdagen op de luchthaven doorbrengen.

passagiers met kerstmutsen op bij arrivals bord

Flying home for Christmas

Dit jaar vallen de feestdagen grotendeels in het weekend. Dit houdt in dat veel passagiers die naar hun familie willen reizen deze kerst, vrijdag of zaterdag willen vliegen. Op deze manier ben je zo min mogelijk tijd kwijt is je eerste gedachte. Toch is dat niet altijd zo. Als er een periode is dat het vliegverkeer last heeft van de drukte en/of het weer dan is het wel rond de feestdagen. In 2013 waren de 2 dagen voor kerst een ramp voor passagiers. Op 23 december werden 19 vluchten vanuit Nederland geannuleerd en ruim 7 vluchten liepen een vertraging van meer dan drie uur op. Een dag later werd het nog erger: 24 vluchten werden geannuleerd en daarnaast liepen nog eens 35 vluchten een vertraging van meer dan drie uur op. Dit allemaal dankzij een hevige storm die veel passagiers hun kerstdiner liet mislopen.

In 2014 was het zware sneeuwval vlak ná kerst die voor problemen zorgde. Ruim 125 vluchten van en naar Eindhoven en Rotterdam konden niet landen of opstijgen doordat de vliegvelden niet voorbereid waren op de hevige sneeuwval.

Goedkoop vliegen tijdens de feestdagen

Ben je van plan om te vliegen rond de feestdagen? Plan dan wat extra reistijd in. Vertrek een dag eerder of blijf juist wat langer bij je vrienden/familie. Dat is niet alleen gezellig maar levert je ook een hoop minder stress op als je vlucht vertraging heeft. Tijdens kerst of de jaarwisseling vliegen heeft ook weer zijn voordelen. Het is een stuk rustiger en goedkoper om op feestdagen te vliegen. Veel passagiers willen niet reizen tijdens kerst. Ben je dus van plan om er een weekje tussenuit te gaan en niet bij je schoonouders aan te schuiven deze kerst? Vlieg dan juist tijdens kerst, het kan je een aardig bedrag schelen!

Heb jij nog tips voor het reizen tijdens de feestdagen?

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Hoe is het om piloot te zijn?
Volgende blogartikel
Bird strike: wel of geen vergoeding voor vertraging van je vlucht?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding