Vervolgschade door vluchtvertraging: Wat zijn je rechten?

Het is bijna zomer en de vakantie staat voor de deur. Wellicht ga je rondtoeren door Italië of misschien wel cruisen door de middellandse zee. Maar stel dat je vlucht vertraging oploopt en daardoor de autoverhuurder gesloten is? Of je mist het boarden van je cruise vanwege een geannuleerde vlucht? Dit heet vervolgschade. Wij leggen je graag uit wat jouw rechten zijn in het geval van vervolgschade vanwege een vertraagde of geannuleerde vlucht.

landend vliegtuig boven cruiseschip en de zee

De Verordening en de Pakketreis

Verordening 261/2004 beschermt de rechten van passagiers in het geval van een vertraagde of geannuleerde vlucht. Dit houdt in dat je als passagier recht hebt op een wettelijke vergoeding van €250, €400 of €600 per persoon afhankelijk van de afstand van je vlucht en de duur van de vertraging.

Als je vanwege de vertraging vervolgschade oploopt zoals een hotelreservering die vervalt of een gemiste cruise, dan valt dit onder het Verdrag van Montreal. De vliegtuigmaatschappij die verantwoordelijk is voor de vervolgschade moet de passagier dan compenseren.

Wanneer je een pakketreis hebt geboekt bij een reisbureau of touroperator (Corendon, TUI, Sunweb etc.) en je loopt vervolgschade op, dan is deze aansprakelijk voor de vervolgschade.

Reisverzekering

Het is altijd aan te raden om een reisverzekering af te sluiten wanneer je op vakantie gaat. Voor passagiers die geen pakketreis hebben geboekt leggen we hier extra nadruk op. Mocht je vlucht vertraging oplopen en jij mist een belangrijke en vaak dure(!) aansluiting of reservering, dan kun je deze kosten altijd nog op je reisverzekering verhalen. Als je op een cruise gaat is een annuleringsverzekering ook zeker aan te raden voor het geval de cruise niet doorgaat.

Jouw rechten bij vluchtvertraging

Loopt onverhoopt jouw vakantie anders dan gepland vanwege vluchtproblemen? Check dan eenvoudig en snel je rechten in onze calculator of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder en zorgen ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Emirates brengt je nu ook naar Bali
Volgende blogartikel
EUclaim bestaat 10 jaar; hoe is het allemaal begonnen?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding