Mumbai – Genieten van de Indiase gastvrijheid

Na het schrijven van mijn vorige blog, was het tijd om in een vliegtuig naar Mumbai te stappen. Die vlucht werd uitgevoerd door een toestel van het Indiase Jet Airways met daarin weliswaar geen ‘appartementen’ zoals in mijn vorige vlucht, maar desalniettemin met ruime first class ‘suites’: stoelen achter afsluitbare deurtjes die voor erg veel privacy zorgen.

Binnenlandse lounge in Mumbai

Die privacy bleek nergens voor nodig: ik was de enige passagier in first class op deze vlucht en kon dus kiezen uit 8 ‘suites’. Het personeel was overigens niet verminderd aanwezig: er waren maar liefst 4 stewardessen aan het werk in de first class-cabine – ik kreeg dus aandacht genoeg! De service was fantastisch en de crew was erg hartelijk en gastvrij. Na een heerlijk diner (ik besloot wat gangen over te slaan omdat ik op weg naar Abu Dhabi al zo heerlijk had gegeten) werd er in de suite naast mij een bed opgemaakt, zodat ik nog even een dutje kon doen voor de landing. Toch bleef de crew af en aan lopen of ik misschien nog wat wilde eten of drinken (kaasplankje, glaasje water, likeurtje) en kwam er van slapen uiteindelijk niet veel terecht, maar lekker ontspannen was het zeker!

Vervolgens bracht ik na deze vlucht 2 dagen door in het prachtige Mumbai: door de vele Engelse invloeden (waaronder monumenten, architectuur en straatnamen) is het een heel bijzonder ‘Europa in de tropen’ waar ik met plezier een paar dagen doorbracht. De mooie architectuur, bijzondere sfeer en het heerlijke weer zorgden voor een geweldige stedentrip.

Lounge vliegveld van Mumbai
Ondertussen zit ik weer op het vliegveld van Mumbai, klaar voor een vlucht naar de deelstaat Goa in het zuiden van het land. De meeste binnenlandse vluchten vliegen vanaf een (redelijk oude en chaotische) terminal aan de andere kant van het vliegveld, maar ik vlieg straks met Air India – die alle vluchten uitvoert vanaf de gloednieuwe Terminal 2 met voornamelijk internationale vluchten. Na snel ingecheckt te zijn, ben ik naar de lounge voor binnenlandse vluchten gegaan: een prachtige, luxueus ingerichte lounge met heerlijk lunchbuffet die het wachten erg comfortabel maakt.

Ook in deze lounge is het personeel weer ontzettend hartelijk en gastvrij: iets waar ze in India kennelijk erg goed in zijn! Constant komt er iemand vragen of ik ergens hulp bij nodig heb en op het moment dat ik het EUclaim-vliegtuigje in elkaar begon te zetten voor de foto, kwam iedereen even kijken en vragen wat ik aan het doen was. Ik legde uit wat EUclaim deed en dat zorgde voor wat verbazing (‘Het is toch vanzelfsprekend dat vluchten vertraagd zijn?!’), kennelijk is de regelgeving in India omtrent vertragingen en annuleringen nogal anders dan in Europa… Hoe dan ook, het personeel wilde graag met het vliegtuigje op de foto!

Het is ondertussen bijna tijd voor mijn volgende vlucht en na ongeveer 45 minuten vliegen ben ik in Goa, waar ik heerlijk een weekje op het strand ga uitrusten. Op de terugreis heb ik weer een aantal bijzondere vluchten en lounges ingepland, dus daar zal ik zeker weer verslag van doen!

Reistip
Overstappen van de internationale naar de nationale terminal in Mumbai kan een verschrikking zijn: de terminals liggen bijna een half uur met de auto bij elkaar vandaan en in de spits kan dit oplopen tot meer dan een uur. Plan voor deze overstap dus meer dan genoeg tijd in óf zorg dat je de binnenlandse vlucht met Air India vliegt: Air India is sinds afgelopen winter de enige maatschappij die ook alle binnenlandse vluchten vanaf de internationale terminal uitvoert. Aankomst en vertrek in dezelfde terminal bespaart je een hoop tijd en stress!

Check uw vlucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding