Ljubljana: de grootste kerstmarkt van Europa!

Na een korte vlucht vanaf Brussel kwam ik aan op het kleine, schattige vliegveldje van Ljubljana. Omdat ik in totaal maar zo’n 12 uur had tot mijn volgende vlucht zou vertrekken, sprong ik meteen bij aankomst in een bus richting het centrum, waar ik zo’n drie kwartier later aankwam.

EUclaim vliegtuigje op de luchthaven van Ljubljana

Van tevoren kon ik me moeilijk een voorstelling maken bij de Sloveense hoofdstad, ik had geen idee wat ik er aan zou treffen! Gelukkig werd ik positief verrast: het (erg kleine) centrum van Ljubljana bleek ontzettend sfeervol, met prachtige gebouwen, mooie kerstversiering en heel veel kerken. Om alles compleet te maken, torent hoog boven de stad een mooi kasteel uit, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de vele kerstlichtjes in het centrum.

De hele stad was ingericht als één grote kerstmarkt, met honderden kraampjes met eten en drinken, heerlijke glühwein en op iedere hoek van de straat een kerstkoor. Zeker vanaf zonsondergang hing er een geweldige kerstsfeer in de stad, met de mooiste kerstversieringen die ik ooit gezien heb.

Na een paar uur ronddwalen door de oude staatjes van Ljubljana, was het weer tijd om te vertrekken naar het vliegveld, zo’n 25 kilometer ten noorden van de stad. Mijn vlucht naar Istanbul-Ataturk is de enige van vanavond en de vertrekhal is uitgestorven. Sterker nog: ik moet wachten tot er iemand is die voor mij de paspoortcontrole wil opendoen, ik moet immers de Schengenzone verlaten! Waarschijnlijk is dat zometeen allemaal geregeld en zit ik over een uur of 2 in de lucht naar Turkije!

Wordt vervolgd!

Check uw vlucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding