Vaarwel PH-AHX

Na jaren trouwe dienst verlaat Arke’s trots, de 767 met registratie PH-AHX, morgen Nederland.  De PH-AHX was onze lieveling, een trouwe maat. We hadden vrijwel dagelijks contact met elkaar.

Vlak voor je 24ste verjaardag bedanken we je voor je trouwe diensten. Op 27 juni 1990 vloog je je eerste vlucht onder de vlag van SAS. Vervolgens heb je je carrière voortgezet bij Air Holland/Holland Excel. We vermoeden dat de heer De Vlieger je weinig olie heeft gegeven, want onder zijn hoede sputterde je al. Toen adopteerde Arke je en had je het naar je zin. Wij ook. We kennen je sinds augustus 2007 en hebben in al die jaren een innige band opgebouwd.

Je stond bekend als een  hardwerkend toestel. Altijd in de weer om vertragingen te vermijden.  Dat lukte meestal, maar vaak ook niet. Dan maakte je ons blij. Je stond ergens vast en wij konden nadien de passagiers helpen.

Jij zei dan iedere keer dat  je er niets aan kon doen. Je was immers oud en dan gaat er vaker wat mis. Als er weer eens een motor sputterde of een WC verstopte, gingen we direct in discussie. Die gesprekken liepen hoog op. Dan gingen we vaak samen naar de Rechtbank. In totaal hadden we 165 keer ruzie. Meestal kregen wij gelijk, maar soms ook niet… In totaal hebben we 3266 passagiers geholpen, wanneer jij je dag weer eens niet had. Maar ach, zand er over!

Dinsdag nog een laatste vlucht naar de woestijn en dan kun je genieten van je welverdiende pensioen.  Met een beetje geluk maken ze een Coca Cola blikje van je of misschien wel een blikje met Red Bull erin. Je krijgt dan toch maar mooi een tweede leven.

Volgende week komt je vervanger. Wat voor relatie we met dat vliegtuig gaan opbouwen, zal de tijd leren.

Het ga je goed PH-AHX!

Vanuit het gehele EUclaim-team, bedankt voor de vriendschap. We gaan je missen!!!

Vorig blogartikel
Verslechtering passagiersrechten van de baan
Volgende blogartikel
Oranje besteedt meer tijd aan vliegen dan voetballen

Geef een reactie

3 Reacties op "Vaarwel PH-AHX"

Vragen? Chat of bel