Luchthaven vertraging

De top vijf beste luchthavens in Azië

20 oktober 2021

In Azië groeit de luchtvaart in een rap tempo en daar maken veel (zaken)reizigers gebruik van. Zo behoren verschillende Aziatische luchthavens tot de top van de beste luchthavens ter wereld. Dit komt door de geweldige faciliteiten en dienstverlening. Skytrax heeft een ranglijst met de beste luchthavens van de wereld opgesteld en daarvan zal ik een selectie met je delen!

Man fotografeert met zijn mobiel op luchthaven
 1. Singapore Changi International Airport

Voor de zevende jaar op rij is Singapore Changi verkozen tot de beste luchthaven ter wereld. Dit komt niet alleen door de prachtige architectuur, dienstverlening en efficiënte afhandeling. Er is namelijk geen ruimte voor verveling op de luchthaven. Zo kun je verschillende bloementuinen bezoeken, een duik nemen in het rooftop zwembad of heerlijk en lokaal eten bij de vele restaurants.

Wil je een vliegticket boeken naar Singapore? Dan kun je rechtstreeks vliegen vanuit Amsterdam met Singapore Airlines en KLM. Beide luchtvaartmaatschappijen zijn hiervoor een goede keuze.

 

 1. Tokyo Haneda International Airport

In 2019 is de internationale luchthaven van Tokio op de tweede plaats geëindigd. Tokyo Haneda International Airport is geliefd onder toeristen en zakenreizigers door de efficiëntie, hygiëne en een goed aanbod aan winkels. Zo kunnen kinderen hun energie kwijt in de speeltuin vlak voor het boarden of kun je even langs de kapper. Daarnaast zijn er genoeg winkels en lokale restaurants op de luchthaven om uit te kiezen.

Er is geen rechtstreekse vlucht beschikbaar naar Tokyo Haneda. Een voorbeeldroute is een overstap op Londen Heathrow en vervolgens met Japan Airlines naar de Japanse hoofdstad.

 

 1. Incheon International Airport

Op de derde plaats in de ranglijst van 2019 is Incheon International Airport in Zuid-Korea geëindigd. De Koreaanse luchthaven staat bekend om haar voorzieningen, waaronder een centrum waar je de Koreaanse cultuur kunt ervaren. Daarnaast kun je een wasje draaien op de luchthaven of even sportief bezig zijn in de sportschool. Uiteraard zijn er ook voldoende mogelijkheden voor eten en drinken.

Ga je Zuid-Korea verkennen? Je kunt met KLM rechtstreeks vliegen naar Incheon International Airport. Een rechtstreekse vlucht duurt ongeveer 11 uur, dus maak je klaar voor een lange vlucht.

 

 1. Hong Kong International Airport

Hong Kong International Airport is sinds de opening in 1998 uitgegroeid tot een van de populairste luchthavens ter wereld. Dit zie je goed terug in de cijfers, want op de luchthaven komen jaarlijks zo’n 70,5 miljoen passagiers. Op de luchthaven zijn er ook voldoende mogelijkheden voor vermaak, waaronder naar de bioscoop gaan of golven op de golfbaan bij Terminal 2.

KLM biedt de mogelijkheid om rechtstreeks naar Hong Kong te vliegen. Je bent meer dan 11 uur onderweg om in de Chinese hoofdstad aan te komen.

 

 1. Chubu Centrair international Airport

Er staat nog een Japanse luchthaven in het overzicht. Chubu Centrair international Airport in Japan heeft nog een titel, namelijk de beste regionale luchthaven van de wereld. Deze titel krijg je niet zomaar. Op de luchthaven vind je een 300 meter ruime skydeck waarmee je uitzicht hebt op de haven van Nagoya. Daarnaast kun je hier ook genieten van een traditioneel badhuis en verschillende soorten keukens.

Vlieg je naar Nagoya? Er is geen rechtstreekse vlucht beschikbaar, maar je kunt via een overstap op Frankfurt vliegen met Lufthansa naar de Japanse stad.

Vluchtproblemen? EUclaim helpt!

Hoe goed geregeld een luchthaven ook kan zijn, er kunnen altijd problemen ontstaan op je vlucht. Is jouw vlucht langdurig vertraagd of zelfs geannuleerd? Controleer dan gemakkelijk wat je rechten zijn door een claim in te dienen via onderstaande button.

Meer over vliegen naar Azië

 • 2016-11-23

  Bangkok of Texel, Wat kies jij?

  Het lijkt een aparte keuze, Bangkok of Texel. Maar wist je al dat je op een dag net zo vaak naar Bangkok kunt reizen als naar Texel? Je kunt elk uur de boot naar het Waddeneiland pakken vanaf Den Helder, maar je kunt ook elk uur een vlucht naar de hoofdstad van Thailand nemen in de zomer. Wat kies jij? Voor Columbus Travel schreef EUclaim er een artikel over.

 • 2014-01-02

  Op de grens van Europa en Azië

  De tweede vlucht is alweer achter de rug en op het moment van schrijven zit ik in de fantastisch mooie, nieuwe lounge van Turkish Airlines op vliegveld Istanbul-Ataturk.

 • 2021-10-20

  Tips & Tricks voor Dubai

  Veel passagiers gebruiken Dubai als overstap naar een verdere bestemming. Deze wereldstad in de Verenigde Arabische Emiraten heeft echter veel meer te bieden. Het is een geweldige bestemming om aan de regen in Nederland te ontsnappen en door de hoeveelheid bezienswaardigheden en activiteiten is er geen ruimte voor verveling in Dubai. Euclaim verzamelde alle tips & tricks voor een onvergetelijke tijd in Dubai.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding