Top 5 ergernissen in het vliegtuig

Eten dat niet lekker smaakt, geurende medepassagiers, onvriendelijke stewardessen. We kennen ze allemaal, de ergernissen in het vliegtuig. Bij EUclaim hebben we intern een klein onderzoek gehouden wat nou onze  grootste ergernissen zijn tijdens het vliegen. Onze top 5:

1. Huilende kinderen

Huilende kinderen staat bij ons met stip op nummer één. Kinderen die onophoudelijk huilen gedurende de vlucht en ouders die daar niets aan doen. Daar kunnen we ons groen en geel aan ergeren. Nu hebben we allemaal begrip voor baby’s die last hebben van hun oren tijdens het stijgen en landen. Daar kan niemand wat aan doen. Maar die kinderen die gewoon vervelend zijn,  krijsend naast je zitten en roepen om snoep: nee, daar kunnen we niet tegen.

2. Beenruimte

Niets is vervelender dan opgepropt in een stoel zitten waar je eigenlijk helemaal niet inpast. Knieën die vast zitten tegen de stoel voor je, je zou er claustrofobisch van worden. En dan dat moment dat die ene grote medepassagier ook nog naast je gaat zitten. Nog minder ruimte. Of die medepassagier die denk dat de hele rij van hem is en heel breed gaat zitten of half over jouw stoel hangt. Erg irritant.

3. Ongevraagd stoel naar achter

Het vliegtuig stijgt op. Je zit net lekker in je  stoel. Het voelt redelijk aangenaam want we vergeten even het  huilende kind op de achtergrond en de beenruimte die toch wel heel krap is. Maar dan komt de passagier die voor je zit op het idee om nog comfortabeler te gaan zitten. Zonder vragen, zonder seintje komt ineens die rugleuning met een noodgang op je af. Iedereen mag comfortabel zitten met de rugleuning naar achteren, geef alleen even een seintje op het moment dat je besluit dit te gaan doen.

4. Handbagage

Koffers meenemen tijdens de vliegreis wordt steeds duurder waardoor er steeds meer handbagage meegenomen wordt. Gevolg, volle bagagebakken. Jouw bagage wordt helemaal aan de andere kant van het vliegtuig opgeborgen. Of nog erger, je handbagage moet verplicht mee als ruimbagage. Hier zitten wij niet op te wachten.

5. In het gangpad wachten

Eenmaal geland wil iedereen zo snel mogelijk het vliegtuig uit. We hebben dan ook geen tijd te verliezen en stormen allemaal naar de bagagebakken. We halen onze handbagage eruit en wachten in het gangpad. Dat wachten duurt meestal 10 minuten of een kwartier, maar dat maakt ons niets uit want we staan in de starthouding om het vliegtuig te verlaten. Ja, ook deze taferelen behoren tot onze ergernissen. We zouden graag zien dat iedereen rustig alle spullen pakt en pas in het gangpad gaat staan als de deuren open zijn. Dan verloopt alles toch veel soepeler?

Met deze top 5 lijkt het net alsof wij niet van vliegen houden, maar dat is natuurlijk niet zo. We houden ervan! En door een beetje rekening te houden met je medepassagiers wordt vliegen nog leuker.

Wat zijn jouw grootse ergernissen tijdens het vliegen?

Foto: Flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
IATA kondigt standaard afmeting handbagage aan
Volgende blogartikel
Top 10 gemiste aansluitingen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
ISA
9 jaren geleden

Mijn grootste ergernis was een stel kinderen in de rij achter mij die niet stil zitten en de hele tijd met hun voeten in mijn stoel duwt. En hun moeder ligt lekker te slapen.

EUclaim
9 jaren geleden

Dat klinkt erg vervelend Isa! Zo heb je geen rustige vlucht natuurlijk. ~Lotte

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding