Sneeuwstorm verstoort vliegverkeer Amerika

Het Oosten van de Verenigde Staten maakt zich op voor de heftigste sneeuwstorm ooit. Er wordt in één dag minstens 90 centimeter sneeuw verwacht in onder andere New York en Boston. De overheid roept mensen op om binnen te blijven. Scholen en winkels zijn gesloten en het vliegverkeer ligt plat.  De burgemeester van New York zegt het volgende: "Mijn boodschap aan New Yorkers is dat zij zich moeten voorbereiden op iets ergers dan zij ooit hebben gezien".

sneeuwschuiver in de sneeuw

Meer dan 1.900 geannuleerde vluchten

Meer dan 1.900 vluchten zijn geannuleerd voor de komende 2 dagen. Dit aantal zal waarschijnlijk de komende uren nog flink oplopen. Ook woensdag wordt er nog sneeuw verwacht, wat voor overlast kan zorgen. De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden passagiers aan om kosteloos hun vlucht om te boeken naar een andere dag.

Passagiersrechten bij sneeuw

Helaas hebben passagiers geen recht op financiële compensatie voor het ongemak van deze sneeuwstorm. Het is namelijk een buitengewone omstandigheid (overmacht). Luchtvaartmaatschappijen kunnen hier niets aan doen en zijn daarom niet verplicht een vergoeding te betalen.

Wel zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht om zorg te bieden aan gestrande reizigers. Denk hierbij aan het aanbieden van eten, drinken, een mogelijkheid om het thuisfront te bereiken per internet of telefoon, het regelen van een hotelovernachting en transport van en naar de luchthaven. Houden zij zich niet aan deze verplichtingen, bewaar dan alle bonnetjes van extra gemaakte kosten goed, je kunt deze achteraf alsnog declareren!

Let wel op dat de Europese regelgeving alléén geldig is bij vluchten vertrekkende vanuit de Europese Unie of vluchten die aankomen in de EU met een Europese luchtvaartmaatschappij.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Minder gedupeerde luchtvaartpassagiers in Nederland
Volgende blogartikel
Arke passagiers missen vlucht door vervroegd vertrek
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding