Pakketreis boeken, do or don’t?

Het is een vraagstuk die elk jaar weer terugkomt, boek je een pakketreis of ga je los vluchten en een accommodatie boeken. Wat is goedkoper? En wanneer je een pakketreis boekt, kies je dan voor een all inclusive vakantie, een appartement of een hotel met ontbijt? Staat een pakketreis gelijk aan massatoerisme? Op deze vragen en meer geven we antwoord in deze blog.

zwembad met uitzicht op blauwe lucht palmbomen en rieten hutjes

Wat is duurder? Een pakketreis of apart boeken?

Last minute boeken kan je van een voordelige all inclusive vakantie verzekeren, maar dan moet je wel flexibel zijn. Wanneer je bijvoorbeeld vastzit aan schoolvakanties is vroeg boeken vaak de voordeligste keus. Om écht het verschil te kunnen bepalen tussen een pakketreis of het apart boeken van tickets en een hotel, hebben we het getest. We hebben de prijzen van losse vliegtickets en het betreffende hotel met een samengestelde pakketreis, waar ook nog vervoer naar het hotel bij in zit. En dat blijkt toch echt goedkoper. (Prijzen vergeleken op 12 februari 2019).

Pakketreis met Corendon 8 dagen 4 personen

Datum

Locatie

Hotel

Verzorging

Vlucht

Prijs

Totaal

6-7-2019

Kreta

4* Mediterraneo

All inclusive

Inbegrepen

€2613

€2613

1-7-2019

Mallorca

4* Ibersol Son Caliu Mar

All inclusive

Inbegrepen

€1813

€1813

Apart geboekt 8 dagen 4 personen

Datum

Locatie

Hotel

Verzorging

Vlucht

Prijs

Totaal

6-7-2019

Kreta

Mediterraneo

All inclusive

€1112

€1715

€2827

1-7-2019

Mallorca

4* Ibersol Son Caliu Mar

All inclusive

€300

€1588

€1888

Vlucht en hotel naar zelfde locatie

Kies je ervoor om ook naar Kreta en Mallorca te gaan op dezelfde datum voor dezelfde reisduur. Dan kan het goedkoper als je het helemaal zelf boekt, maar veel scheelt het niet. Helemaal niet als je bij de bovenstaande opties een all inclusive vakantie krijgt.

Datum

Locatie

Hotel

Verzorging

Vlucht

Prijs hotel

Totaal

6-7-2019

Kreta

4* Artemis Hotel Apartments

Inclusief ontbijt

€1112

€1253

€2365

1-7-2019

Mallorca

3* Hotel Ivory Playa Sports & Spa

Logies

€300

€1212

€1512

Massatoerisme, all inclusive vakantie en pakketreizen

Veel resorts of appartementencomplexen die door de grote touroperators aangeboden worden liggen aan de kust bij populaire badplaatsen, zoals Chersonissos op Kreta, Albufeira in Portugal en Alanya in Turkije. Omdat deze plekken zo populair zijn en er gigantische complexen staan met winstgevende all inclusive formules, is het massatoerisme hier groot. De afgelopen jaren zijn steeds meer toeristen op zoek naar rust, adult-only en charme hotels in warme, zonnige oorden. Dat zie je terug in het aanbod van de touroperators als TUI, Corendon en D-Reizen. Je kunt nu steeds vaker pakketreizen boeken naar kleinschalige hotels die op een meer afgelegen plek liggen en waar je niet dol wordt van de animatieteams. Pakketreizen staan dus niet meer gelijk aan massatoerisme. Daarentegen is een pakketreis wel de meest voordelige manier om te genieten van een zonvakantie.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Wanneer wordt je vlucht geannuleerd of juist vertraagd?
Volgende blogartikel
De verschillen tussen een hotel en een hostel
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding