Nachtvluchten Transavia veroorzaken meeste overlast

Al jaren zijn er protesten van bewoners rondom Schiphol over geluidsoverlast door vliegverkeer. Met name de nachtvluchten worden als vervelend ervaren. EUclaim heeft in kaart gebracht welke luchtvaartmaatschappijen de meeste nachtvluchten uitvoeren van en naar Schiphol. Hieruit blijkt dat Transavia veruit de meeste nachtvluchten uitvoert.

Transavia vliegtuig

Nachtvluchten Transavia

Vooral tijdens de zomermaanden stijgt het aantal vliegbewegingen enorm door de vele vakantievluchten die uitgevoerd worden door chartermaatschappijen. Het is dan ook niet vreemd dat onderstaande statistieken laten zien dat bijna 50% van de vertrekkende nachtvluchten  en 36% van de aankomende nachtvluchten op Schiphol door Transavia wordt uitgevoerd.

Uitbreiding Luchthaven Lelystad

Om Schiphol te ontlasten heeft de Tweede Kamer plannen om luchthaven Lelystad uit te breiden. Een groot deel van de vakantievluchten zal vervolgens niet meer vanuit Schiphol vertrekken of landen, maar Lelystad als thuisbasis krijgen. Of dit Schiphol ook echt zal ontlasten is de vraag, aangezien Lelystad een nachtsluiting hanteert. Er zal dus ’s nachts geen vliegverkeer mogelijk zijn, terwijl chartermaatschappijen zoals Transavia veelal een schema hanteren waarbij de dag begint met een nachtvlucht (in de vroege ochtend) en ook wordt afgesloten met een nachtvlucht (in de late avond).

Grafiek

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Stakingen en extreem weer grote invloed op zomerseizoen luchtvaart
Volgende blogartikel
Wat gebeurt er nou echt bij turbulentie?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding