Morgen staking Portugal

Portugal heeft aangekondigd te gaan staken op 27 juni. Portugal reguleert een groot deel van het Atlantische luchtverkeer. Dit luchtruim is opgesplitst in 2 regio’s te weten, Azoren regio (LPPO) en het vaste land (LPPC). Op basis van onze huidige informatie gaat alleen de luchtverkeersleiding van het vaste land (LPPC) staken. Helaas reguleren zij het verkeer tot aan Madeira, zoals te zien is op het kaartje hiernaast.

Vluchten naar Portugal zullen waarschijnlijk hinder ondervinden van deze stakingen. Ook vliegverkeer dat het Portugese luchtruim moet doorkruizen zal getroffen worden. Hoeveel en hoe lang de vluchtvertragingen zullen zijn is niet op voorhand te zeggen, maar wij hopen uiteraard dat het meevalt voor passagiers. Er is immers geen recht op een vergoeding bij een staking van de luchtverkeersleiding.

Alleen Italië nog en dan hebben alle Zuid-Europese landen hun lente ritueel weer achter de rug en hun onvrede laten blijken. Na de zomer doen ze het naar verwachting nog eens dunnetjes over en dan zijn we er (hopelijk) weer klaar mee voor 2013.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
United Airlines bezuinigt op toiletpapier
Volgende blogartikel
Ondernemingsraad KLM vreest Fransen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Gecontroleerd door

Paul Vaneker is Senior Flight Intelligence en heeft bij KLM en Transavia gewerkt. Verschijnt veel in de media om op te komen voor rechten van passagiers. Bekend van nu.nl, NOS, Volkskrant, Telegraaf, AD en Parool.

Meer over Paul
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding