Luchthaven vertraging

Kosten moeten maken door Ryanair annuleringen? EUclaim helpt!

20 oktober 2021

Ryanair staat er om bekend: annuleringen!  Honderdduizenden passagiers in Europa zijn er al de dupe van geweest. Ryanair regelt nauwelijks vervangende vluchten of verzorging voor de gedupeerde passagiers. EUclaim kan je in dit geval helpen.

Ryanair vliegtuig met ondergaande zon

Extra kosten door een geannuleerde Ryanair vlucht

In het verleden heeft Ryanair een recordaantal vluchten moeten annuleren omdat er te weinig vliegend personeel beschikbaar was. Dit kwam door problemen met de verlofregeling van het vliegend personeel. Mogelijk komen dit soort problemen in de toekomst terug.

Als je vlucht geannuleerd wordt, heb je als passagier recht op verzorging en vervangend vervoer onder het Verdrag van Montreal. Je hebt dan bijvoorbeeld recht op:

  •         Teruggave van de ticketprijs of een vervangende vlucht,
  •         Eten en drinken tijdens de vertraging/annulering,
  •         Hotelovernachting(en) bij meerdaagse vertragingen,
  •         Vergoeding taxikosten of kosten ander vervangend vervoer.

Vlucht geannuleerd? Neem contact op met de vliegtuigmaatschappij

Neem bij een geannuleerde of lang vertraagde vlucht altijd eerst contact op met de vliegtuigmaatschappij en vraag naar wat er geregeld wordt. Als je ervoor kiest om niet meer te vliegen heb je alleen recht op teruggave van de ticketprijs. Als er geen vervangende vlucht voor je wordt geregeld dan mag je zelf een nieuwe vlucht boeken. De meerprijs van het nieuwe ticket kun je dan terugvorderen bij de vliegtuigmaatschappij samen met andere extra gemaakte kosten. Mocht dit niet lukken dan kun je dit ook door Miss Casey laten doen.

Voorbeeld: Je bent op vakantie op Lanzarote en hebt gisteren gehoord dat je Ryanair vlucht van vanavond is geannuleerd. Er is je geen alternatief aangeboden. Je krijgt het geld van je ticket terug. Je boekt zelf een nieuwe vlucht morgen met een andere vliegtuigmaatschappij. Je moet een nacht langer in je hotel verblijven, een dag langer eten en drinken betalen en je huurauto heb je nu ook een dag langer nodig. Deze extra kosten vallen onder ‘vervolgschade’ van de vluchtannulering.

Je kunt deze kosten samen met de eventuele meerprijs van het nieuwe ticket bij EUclaim indienen. Wij gaan er dan alles aan doen om jou te helpen!

Meer over Ryanair

Geschreven door Lisanne Verbeek

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding