Koffer inpakken: 10 tips

Reizen is volgens ons misschien wel de leukste tijdsbesteding. Wanneer je met het vliegtuig reist is het inpakken van je koffer een belangrijke voorbereiding. Er gelden natuurlijk allerlei regels voor het meenemen van bagage. EUclaim heeft 10 handige tips verzameld voor het inpakken van je koffer. Kennen jullie er nog meer?

1. Vacuüm vervoer

Ruimtegebrek in je koffer, dat is verleden tijd wanneer je je kleding vacuüm vervoert. Er zijn op de markt diverse plastic verpakkingen verkrijgbaar waar je je kleding vacuüm mee kunt verpakken. Kleding erin, oprollen, de lucht eruit…dat scheelt je toch al snel een halve koffer.

2. Sokken in je schoenen

Als je een extra paar schoenen in je koffer wilt meenemen, dan kun je de loze ruimte hierin natuurlijk ook benutten. Rol je sokken netjes op en plaats deze in je schoenen.

3. Altijd een plastic zak mee

Neem voor de zekerheid altijd enkele plastic zakken mee. Deze wegen niks en zijn reuze handig voor bijvoorbeeld je vieze was of het verpakken van een fles shampoo.

4. Opladers en kabels in handbagage

Het zal je gebeuren dat bij aankomst op je bestemming je koffer is achtergebleven op de luchthaven. Hoewel deze vaak spoedig weer wordt nagezonden is het verstandig om de belangrijkste kabels en opladers in je handbagage te vervoeren. Zo weet je zeker dat je je telefoon in ieder geval kunt blijven gebruiken.

5. Naam en adres

Veel mensen labelen hun koffer met de naam en adres van de eigenaar. Super goed natuurlijk, want mocht het nodig zijn dan kan de bagage afhandelaar ten minste de eigenaar traceren. Maar zorg er voor dat niet iedereen het label kan lezen, zo voorkom je dat een kwaadwillend persoon weet dat je niet thuis bent.

6. Maak een lijstje

Ben je nu echt vergeetachtig en raak je gestrest van het idee dat je je koffer nog moet inpakken, dan is het aan te raden om een lijstje op te stellen. Schrijf eens per dag op wat je aan wilt doen en wat voor standaard dingen je niet mag vergeten.

7. Weeg je koffer voor vertrek

Te veel aan kilo’s bagage kan flink in de kosten lopen. Hoe vaak zie je niet dat mensen op het vliegveld nog in allerijl bagage aan het overpakken zijn van koffer naar handbagage. Zorg er daarom voor dat je voor vertrek naar de luchthaven even je koffer weegt op een weegschaal.

8. Kleding combineren

Om ruimte te besparen kun je natuurlijk ook eens goed nadenken over welke kledingcombinaties je kunt maken. Wat voor combinaties kun je maken waardoor je bepaalde kledingstukken kunt thuislaten.

9. Reisflacons

Grote flessen shampoo en gels zijn nogal zwaar en nemen veel ruimte in beslag. Zeker als je kort op reis gaat heb je vaak geen hele fles nodig. Probeer dit daarom te verdelen in kleinere flacons en neem deze mee in plaats van een volledige fles.                                                                                      

10. Boeken verdelen

Veel mensen nemen graag een stapel boeken mee op vakantie. Probeer het gewicht echter te verdelen over de handbagage en koffer. Uiteraard is een tablet of e-reader nog handiger voor gewichtsbesparing.

Extra, extra!

Het inpakken van een koffer is door sommigen verheven tot een ware kunst. Bekijk onderstaande filmpjes eens voor nog meer tips.

 

 

 

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Wat is de beste plek in het vliegtuig?
Volgende blogartikel
Captain Robin betrokken bij vliegtuigongeluk
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding