vliegveld eindhoven airport

Hoe lang van tevoren op Eindhoven Airport?

6 tips voor vliegveld Eindhoven

Eindhoven Airport mag dan wel klein zijn, maar dat betekent niet dat je er last-minute naartoe moet gaan voor je vlucht. Het is nog steeds belangrijk om ruim op tijd aanwezig te zijn. Het wordt aanbevolen om 2 uur voorafgaand aan vertrek vanaf Eindhoven Airport aan te komen.

Maar wij raden aan om zelfs 2,5 uur van te voren aanwezig te zijn als je de auto nog moet parkeren. Hierdoor heb je voldoende tijd om in te checken, door de veiligheidscontroles te gaan en jouw gate te bereiken. Je hebt zelfs tijd om nog een keer naar het toilet te gaan en een rustig bakkie te doen.

 • Ga je binnenkort vliegen?

  Deel dan je vluchtdata met ons. Als je vlucht vertraagd of geannuleerd is en je recht hebt op compensatie, dan regelen wij dat meteen voor je.
  Deel je vluchtgegevens

Inchecken en bagage op vliegveld Eindhoven

De luchthaven is geopend vanaf 04:30 uur en de incheckbalies sluiten 45 minuten voor vertrek.

Voor reizigers met ruimbagage is het belangrijk om extra tijd in te calculeren voor het inchecken van de koffer. Wanneer je online al hebt ingecheckt, kan de bagage vaak direct bij de gate worden afgegeven.

Bij verre vluchten is het aan te raden om extra tijd te reserveren voor de paspoortcontrole. Deze kan, vooral tijdens piekuren, wat langer duren.

Met de auto? Ga een half uur eerder naar Eindhoven Airport 

Als je met de auto naar Eindhoven Airport komt, is het slim om van tevoren een parkeerplek te reserveren. Dit bespaart niet alleen stress op het moment zelf, maar ook kosten. Door vooraf een parkeerplek te regelen, voorkom je dat je ter plekke moet zoeken naar een vrije parkeerplaats. Het kan natuurlijk ontzettend druk zijn op een luchthaven.

We schreven net al dat als je parkeert op Eindhoven Airport, je het beste 2,5 uur van te voren aanwezig kan zijn. Kies je namelijk voor shuttleparkeren, dan brengt de bus je van het parkeerterrein naar de vertrekhal. Soms moet je even wachten op het busje.

Je kan ook kiezen voor valet parking, in dit geval moet de medewerker de auto nog controleren. Dit kost extra tijd, dus dat extra half uurtje is mooi meegenomen. Maar gelukkig zit de valetparking direct naast het vliegveld.

Let ook op de verkeerssituatie. Verschillende verkeersknooppunten komen samen op de weg die naar het vliegveld leidt. Deze weg voert je over een industrieterrein, dus dit zijn allemaal plekken waar het druk kan zijn.

In dit geval geldt absoluut: beter te vroeg, dan te laat. Het missen van een vlucht kan resulteren in het moeten aanschaffen van nieuwe tickets, wat flink in de kosten kan lopen.

6 tips voor Eindhoven Airport

Gelukkig zijn er enkele tips die je kan volgen om zonder stress op tijd op de luchthaven te verschijnen:

 1. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren je reis plant en de route naar de luchthaven kent.
 2. Check online in voor je vlucht en print de instapkaart om tijd te besparen. Of zorg dat je snel bij je instapkaart kan op je telefoon.
 3. Kom je met de auto? Reserveer dan een van de vele plekken rondom het vliegveld.
 4. Houd de actuele verkeerssituatie in de gaten en reserveer extra tijd voor mogelijke vertragingen.
 5. Neem een boek mee of download een paar afleveringen van je favoriete serie. Dit is niet alleen fijn tijdens het wachten, als je geen zin hebt om te slapen dan kan je je hiermee vermaken tijdens de vlucht.
 6. Goede verzorging: Drink voldoende water en eet gezonde snacks om energiek te blijven.

Op tijd op vliegveld Eindhoven, maar toch vertraging of annulering

En vergeet niet, mocht je vlucht toch vertraagd of geannuleerd worden, dan kan je bij EUclaim terecht om te kijken of je in aanmerking komt voor compensatie. EUclaim helpt reizigers om hun rechten te beschermen en vergoeding te krijgen wanneer hun vluchten verstoord zijn. Dus, zelfs als je je best hebt gedaan om op tijd op de luchthaven te zijn, weet dat er opties zijn om je te beschermen tegen onvoorziene situaties.

Vliegt je binnenkort van Eindhoven Airport? Deel hieronder jouw vluchtgegevens. Mocht je dan recht hebben op een vergoeding omdat de vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd werd, dan nemen we contact met je op.

Een goede voorbereiding is het halve werk! 

Geschreven door Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding