Etiquette aan boord

Vliegen kan heel mooi zijn, maar iedereen kent ook wel de irritatie momenten. Wanneer mensen bijvoorbeeld voordringen bij het instappen van het vliegtuig, jouw bagage niet in het vak past of als je buurman jouw armleuning bezet. Graag geven wij een aantal tips om het vliegen voor iedereen wat aangenamer te maken.
Etiquette aan boord

Rugleuning

De meeste irritatie tijdens het vliegen, ontstaat meestal rondom de kwestie rugleuning . Iedereen wil het meest ontspannen zitten tijdens een vlucht en dit is meestal als de rugleuning het meest in de lig-stand staat. Voor de persoon achter jou, is dit minder prettig, aangezien er dan minder beenruimte overblijft. Als iedereen eerst achter zich kijkt en beleefd vraagt of het een probleem is als de rugleuning naar achter gaat, dan scheelt dat heel wat irritaties tijdens de vlucht.

Beperkte ruimte voor handbagage

Er ontstaan ook regelmatig conflicten aan boord over het feit dat er te weinig ruimte is voor de handbagage. Officieel mag je maar één stuk handbagage meenemen aan boord, maar deze regel wordt niet altijd gehandhaafd. Op het moment dat je twee stukken handbagage meeneemt, plaats er dan eentje in het handbagagevak bovenin en de ander onder de stoel voor je. Op deze manier kan iedereen zijn of haar handbagage kwijt.

Toiletbezoek

In een vliegtuig, zijn er meestal te weinig toiletten aanwezig voor de hoeveelheid passagiers. Als een bezoek aan het toilet aan boord onvermijdelijk is, probeer het toiletbezoek dan zo kort mogelijk te houden, zodat er niet een hele rij ontstaat. Iedereen wil graag naar een schoon toilet, dus het is fijn als het toilet steeds schoon wordt achter gelaten.

Gangpad

Zelfs na de landing, gedragen niet alle passagiers zich voorbeeldig. Veel passagiers gaan al staan, zonder dat het lampje van ‘riemen vast’ is uitgegaan. Hierdoor ontstaat er vaak chaos in het vliegtuig. Het hele gangpad staat vol met mensen die proberen bij de bagage te komen. Hierdoor worden regelmatig passagiers geraakt door koffers, tassen en ellebogen.

Bagageband

De irritatie is niet afgelopen als iedereen het vliegtuig heeft verlaten, want dan komen alle passagiers bij de bagageband. Iedereen gaat bij de eerste bocht van de bagageband staan en pakt met veel geweld de koffer van de band. Om niet gelijk de ontspanning van de vakantie te verliezen, is het slimmer om bij een andere plek van de bagageband te gaan staan of zelfs van een afstandje toe te kijken. Loop naar de band toe op het moment dat je jouw koffer in het zicht krijgt en vraag netjes of je er even bij mag om je koffer te pakken.

Fotocredits: flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
KLM Busservice van Arnhem/Nijmegen naar Schiphol Airport
Volgende blogartikel
Telegraaf: De langste en kortste vluchten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
jan
8 jaren geleden

Dan moet ik zeggen bij Ryanair betaal je iets meer voor priority en dan kan je als eerste passagier naar boord en naar de stoel die je geclaimd hebt is wel iets extra allemaal maar geeft dan ook weinig frustratie

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding