Designer uniformen voor cabin crew

Als je gaat vliegen, dan trek je heerlijk comfortabele kleding aan. Het liefst een joggingbroek, dikke sokken, trui en een sjaal, zodat je het niet koud hebt tijdens de vlucht. Met deze outfit zijn passagiers wel erg onderscheidend met de cabin crew. Er zijn zelfs vliegtuigmaatschappijen die beroemde ontwerpers hebben ingeschakeld om de outfits voor de cabin crew te ontwerpen.
Uniform Etihad

Virgin Atlantic

In 2014 heeft Virgin Atlantic de Britse ontwerpster Vivienne Westwood ingeschakeld om de uniformen van de cabin crew opnieuw vorm te geven. Belangrijke elementen bij het ontwerpen waren eco-vriendelijkheid en duurzaamheid. De uniformen zijn gebaseerd op  Franse couture uit 1940 en dit is terug te zien in de strakke lijnen van de uniformen. De jas voor de dames wordt als hoogtepunt van het ontwerp gezien. Helaas zijn er wel klachten gekomen van het personeel wat betreft de schoenen. Er zijn veel stewardessen die blaren krijgen van de schoenen. De uitspraak ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ lijkt hier van toepassing…

Fotocredits: Virgin Atlantic

Etihad

De nieuwe uniformen van Etihad werden gelanceerd met een spectaculaire  show in Abu Dhabi. Niemand minder dan de Italiaanse ontwerper Ettore Bilotta heeft de uniformen ontworpen. Bij de nieuwe uniformen is een knipoog gemaakt naar de oude haute couture in Parijs en Rome uit de jaren 60. De collectie heeft een stijl die nu kenmerkend is voor het merk Etihad Airways en de reputatie die ze graag willen hebben.

Fotocredits: Etihad

La Compagnie

La Compagnie is een business class luchtvaartmaatschappij die vliegt tussen Parijs en New York en van Londen naar New York. De vliegtuigmaatschappij staat zowel bekend om haar stijlvolle uniformen als de ongeëvenaarde service. Vicomte A, een modehuis in Parijs, heeft de uniformen ontworpen. Opvallend is dat de vrouwen een driekwart broek aan hebben, dit is niet wat je verwacht bij een businessclass vliegtuigmaatschappij.  

Fotocredits: La Compagnie

Air France

Niemand minder dan Christian Lacroix heeft de laatste uniformen van Air France ontworpen. De uniformen van deze luchtvaartmaatschappij worden al een lange tijd gezien als de meest unieke in de luchtvaart. Voor Lacroix was de eer al aan Balenciago en Dior om de uniformen te ontwerpen. De huidige ontwerpen hebben de specifieke Lacroix’ kenmerken, zoals de rode handschoenen en de rode omslag rond de middel.

Fotocredits: Air France

KLM

In 2010 zijn de stewardessen van KLM  in een ontwerp van Nederlandse ontwerper Mart Visser gestoken. Het uniform hiervoor was ontworpen door het Franse modehuis Nina Ricci en was na 20 jaar tijd toe aan vervangen, omdat het niet meer paste bij het huidige modebeeld en het imago van KLM. Het kenmerk van Mart Visser, strakke lijnen, is goed terug te zien in de uniformen van KLM.

Fotocredits: KLM

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
De klok verzetten: hoe laat moet je op de luchthaven zijn?
Volgende blogartikel
Wat allemaal achterblijft in het vliegtuig
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding