Luchthaven vertraging

De voordelen van Business Class

21 september 2021
vliegtuigstoel

Voor het vliegen en het meenemen van bagage

Als passagier in de business class kun je voor het vliegen al genieten van allerlei gemakken. Je krijgt toegang tot luxe lounges waar je kunt werken, relaxen en/of een hapje eten en drinken. Als je een verre reis maakt voor langere tijd heeft business class vliegen nog een voordeel: je mag namelijk meer bagage inchecken.

Singapore Airlines

Singapore Airlines is de luchtvaartmaatschappij van Singapore. Een rijke, luxe miljardenstaat in het Zuidoosten van Azië. Vliegen met Singapore Airlines is een van de beter keuzes die je als passagier kunt maken. De business class bij Singapore Airlines is een van de meeste luxe ter wereld. Een ticket in de business class bij Singapore Airlines op 12 oktober kost €2159. Je krijgt dan een hele ruime stoel die ook in een bed veranderd kan worden, een heerlijk driegangen keuze menu samengesteld door de beste chef-koks ter wereld en een entertainment systeem met meer dan 1000 films/series/muziek/games en apps.

Je hebt bij Singapore airlines toegang tot verschillende lounges voor het vliegen en mag tot 40 kg aan bagage meenemen.

Heb jij een vlucht geboekt? Je hebt altijd kans dat deze niet volgens plan verloopt. Geef je vluchtnummer en -datum door, dan houden wij voor je bij of jij in aanmerking komt voor een vergoeding. Kun je claimen? Dan ontvang je van ons een bericht.

Emirates

Vlieg je met Emirates dan krijg je zeker waar voor jouw geld. Deze luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten staat bekend om haar extravagante service en luxe vliegtuigen. De prijs voor een business class ticket valt ook mee. Je kunt met Emirates via Dubai naar Singapore vliegen voor €1910. Voor die prijs krijg je een ruime stoel die volledig omgetoverd kan worden tot een bed. Maar eerst kun je genieten van een topmaaltijd in jouw eigen stoel of in de Onboard Lounge. Wat Emirates nog als extra service biedt is de chauffeursservice. Voor Business class en First class passagiers is deze gratis op meer dan 70 bestemmingen ter wereld. De chauffeur haalt je op met een luxe auto en brengt je naar de luchthaven. In het vliegtuig ontvang je een amenitykit met verzorgingsproducten van Bvlgari en u mag tot 40 kg bagage inchecken.

KLM

Met KLM vlieg je business class naar Singapore voor €1815. Het laagste tarief van deze drie luchtvaartmaatschappijen. De business class van KLM doet niet onder voor die van Singapore Airlines en Emirates, maar is wel iets minder luxe. Je kunt kiezen uit heerlijke driegangenmaaltijden, zit in een ruime stoel die ook als bed kan functioneren en hebt een persoonlijk entertainmentsysteem tot jouw beschikking. Ook bij KLM ontvang je een amenitykit van ontwerper Jan Taminiau. Je krijgt aan het einde van de vlucht ook een KLM delfts blauw huisje cadeau.

Je mag in de business class van KLM 2 ruimbagage koffers meenemen van maximaal 32 kg per koffer.

Vluchtvertragingen en annuleringen

Zeker als je voor zaken naar Singapore reist, is het belangrijk dat je op tijd op de plek van bestemming aankomt. Die kans is het grootste met KLM en Singapore Airlines. Slechts 1 van de 366 vluchten vorig jaar liep een vertraging van meer dan drie uur op. Over het algemeen gaat de aansluiting van Emirates via Dubai ook redelijk vlekkeloos: 6 van de 366 aansluitingen werden gemist vorig jaar.

Wat zou jij kiezen?

Het is natuurlijk maar waar je voor wilt betalen en aan hoeveel service je waarde hecht. Toch lijkt Emirates de meeste waar voor jouw geld te bieden in de business class naar Singapore. Hiervoor moet je wel overstappen in Dubai. Het goedkoopst vlieg je business class naar Singapore met KLM. Je mag dan ook de meeste bagage meenemen.

Heb jij problemen ondervonden met jouw vlucht? Check hier of je recht hebt op een vergoeding.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding