Luchthaven vertraging

De voordelen van Business Class

21 september 2021
vliegtuigstoel

Voor het vliegen en het meenemen van bagage

Als passagier in de business class kunt u voor het vliegen al genieten van allerlei gemakken. U krijgt toegang tot luxe lounges waar u kunt werken, relaxen en/of een hapje eten en drinken. Als u een verre reis maakt voor langere tijd heeft business class vliegen nog een voordeel: u mag namelijk meer bagage inchecken.

Singapore Airlines

Singapore Airlines is de luchtvaartmaatschappij van Singapore. Een rijke, luxe miljardenstaat in het Zuidoosten van Azië. Vliegen met Singapore Airlines is een van de beter keuzes die u als passagier kunt maken. De business class is een van de meeste luxe ter wereld. Een ticket in de business class bij Singapore Airlines op 12 oktober kost €2159. U krijgt dan een hele ruime stoel die ook in een bed veranderd kan worden, een heerlijk driegangen keuze menu samengesteld door de beste chef-koks ter wereld en een entertainment systeem met meer dan 1000 films/series/muziek/games en apps.

U heeft bij Singapore airlines toegang tot verschillende lounges voor het vliegen en mag tot 40 kg aan bagage meenemen.

Emirates

Vliegt u met Emirates dan krijgt u zeker waar voor uw geld. Deze luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten staat bekend om haar extravagante service en luxe vliegtuigen. De prijs voor een business class ticket valt ook mee. U kunt met Emirates via Dubai naar Singapore vliegen voor €1910. Voor die prijs krijgt u een ruime stoel die volledig omgetoverd kan worden tot een bed. Maar eerst kunt u genieten van een topmaaltijd in uw eigen stoel of in de Onboard Lounge. Wat Emirates nog als extra service biedt is de chauffeursservice. Voor Business class en First class passagiers is deze gratis op meer dan 70 bestemmingen ter wereld. De chauffeur haalt u op met een luxe auto en brengt u naar de luchthaven. In het vliegtuig ontvangt u een amenitykit met verzorgingsproducten van Bvlgari en u mag tot 40 kg bagage inchecken.

KLM

Met KLM vliegt u business class naar Singapore voor €1815. Het laagste tarief van deze drie luchtvaartmaatschappijen. De business class van KLM doet niet onder voor die van Singapore Airlines en Emirates, maar is wel iets minder luxe. U kunt kiezen uit heerlijke driegangenmaaltijden, zit in een ruime stoel die ook als bed kan functioneren en heeft een persoonlijk entertainmentsysteem tot uw beschikking. Ook bij KLM ontvangt u een amenitykit van ontwerper Jan Taminiau. U krijgt aan het einde van de vlucht ook een KLM delfts blauw huisje cadeau.

U mag in de business class van KLM 2 ruimbagage koffers meenemen van Max 32 kg per koffer.

Vluchtvertragingen en annuleringen

Zeker als u voor zaken naar Singapore reist, is het belangrijk dat u op tijd op de plek van bestemming aankomt. Die kans is het grootste met KLM en Singapore Airlines. Slechts 1 van de 366 vluchten vorig jaar liep een vertraging van meer dan drie uur op. Over het algemeen gaat de aansluiting van Emirates via Dubai ook redelijk vlekkeloos: 6 van de 366 aansluitingen werden gemist vorig jaar.

Wat zou u kiezen?

Het is natuurlijk maar waar u voor wilt betalen en aan hoeveel service u waarde hecht. Toch lijkt Emirates de meeste waar voor uw geld te bieden in de business class naar Singapore. Hiervoor moet u wel overstappen in Dubai. Het goedkoopst in de business class vliegen naar Singapore doet u met KLM. U mag dan ook het meeste bagage meenemen.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments