De mooiste luchthavens om op te landen

PrivateFly, een boekingsorganisatie voor privévliegtuigen, maakt ieder jaar een top tien van de mooiste luchthavens om op te landen. Via de website van het bedrijf hebben duizenden reizigers kunnen stemmen op hun favoriete vliegveld en dit heeft een prachtige compilatie van vliegvelden opgeleverd!
Donegal Airport
(c) Owen Clarke

1. Malta International Airport

Vanaf Amsterdam en Eindhoven kun je rechtstreeks naar Malta vliegen. Het eiland ligt in de Middellandse  Zee. Bij de landing heb je zicht op de historische stad Valletta en de diepblauwe wateren die de nabijgelegen eilanden Gozo en Comino omringen.

Malta International Airport
(c) Kurt Arrigo

2. Nice Côte d’Azur Airport

De nummer twee op de lijst heeft zijn plek ook te danken aan de mooie Middellandse  Zee. In Nice kom je precies aanvliegen tussen de Alpen en het water in. Dit levert een pittoresk uitzicht op. Je kunt rechtstreeks naar de Franse stad vliegen vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Nice Côte d’Azur Airport
(c) PrivateFly

3. Queenstown Airport

Er zijn geen directe vluchten naar deze kleine luchthaven op Nieuw Zeeland, maar het is de omweg zeker waard. Je vliegt namelijk tussen de bergen van de Zuidelijke Alpen, die grotendeels beschermd zijn door nationale parken. Een adembenemend uitzicht is gegarandeerd.

Queenstown Airport
(c) Vaugan Brookfield

4. Barra Airport

Dit Schotse vliegveld is het enige ter wereld dat een strand als landingsbaan heeft, erg bijzonder dus! In 2011 stond Barra Airport al eens in de top tien van PrivateFly, toen op de eerste plaats. Helaas kun je er alleen maar naartoe vliegen vanaf Glasgow.

Barra Airport
(c) visitschotland_scottishviewpoint

5. Juancho E. Yrausquin Airport

Landen op het kleine, bergachtige Saba voelt sprookjesachtig. Als je ernaartoe vliegt vanaf één van de andere Caribische eilanden, zorg er dan voor dat je bij het raam zit om van het uitzicht te kunnen genieten.

Saba Jauncho E. Yrausquin Airport
(c) Cees Timmers, tvc-advertising

6. Billy Bishop Toronto City Airport

Als je naar de grootste stad van Canada vliegt, is het mooi om dit te doen via deze kleine internationale luchthaven. Je landt op een eilandje in Lake Ontario, recht voor de wolkenkrabbers van Toronto. Om van de luchthaven naar de stad te komen, moet je eerst nog een tochtje met de boot maken naar het vaste land.

Billy Bishop Toronto City Airport
(c) PrivateFly

7. Donegal Airport

De luchthaven van Donegal ligt tussen kleine, grillige eilandjes en de statige Mount Errigal. In 2010 is de rechtstreekste route tussen Rotterdam en de Ierse stad helaas opgeheven, maar je kunt er nog wel komen vanaf Dublin en Glasgow.

Donegal Airport
(c) Owen Clarke

8. Princess Juliana International Airport

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks naar Sint Maarten vliegen. Het vliegveld is bekend vanwege het feit dat je bij aankomst recht over Maho Beach vliegt. De luchthaven is dus niet alleen mooi vanuit de lucht, ook vanaf het strand ziet het landen van de vliegtuigen op de luchthaven er merkwaardig uit.

Princess Julia International Airport
(c) PrivateFly

9. Los Angeles International Airport

Vanaf de woestijn vlieg je over de bergen het grote, moderne Los Angeles binnen. Achter de hoge gebouwen van de stad kun je zelfs de oceaan zien liggen. Een gevarieerder uitzicht krijg je nergens! Vanaf Amsterdam vlieg je in 11 uur rechtstreeks naar de Amerikaanse West Coast.

Los Angeles International Airport
(c) PrivateFly

10. London City Airport

Je kunt op veel verschillende manieren naar Londen vliegen, maar één ding is zeker, London City Airport bied het mooiste uitzicht tijdens het landen. Alle toeristische plekjes langs de Thames komen mooi in beeld. Je vliegt gemakkelijk van Amsterdam en Rotterdam naar London City Airport.

London City Airport
(c) Andrew Holt

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Parkos: Jouw rechten bij vluchtvertraging!
Volgende blogartikel
Vertraging? Shoppen! Bekijk onze Schiphol shop top 10
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding