De meest bizarre landingsbanen ter wereld

Kan jij je het nog herinneren dat passagiers gingen klappen als het vliegtuig weer veilig aan de grond stond? De laatste jaren gebeurt dit eigenlijk nauwelijks meer. Het besturen van een vliegtuig is normaal geworden.
Princess Juliana International Airport - Sint-Maarten

Maar als het vliegtuig  moet landen op één van de  meest bizarre landingsbanen ter wereld en de piloot slaagt hierin, dan geef je spontaan een staande ovatie. Er zijn zelfs luchthavens in de wereld waar maar enkele piloten mogen landen!

Paro Airport – Bhutan

In Bhutan is maar één luchthaven en de landingsbaan van Paro Airport komt vaak naar voren als de meest gevaarlijke  ter wereld. Slechts acht piloten hebben toestemming om hier te mogen landen! De reden waarom het voor piloten zo extreem moeilijk is om hier goed te landen is dat er altijd een verraderlijke wind is en de landingsbaan slechts 1986 meter telt.

Fotocredits: flickr.com

Princess Juliana International Airport – Sint-Maarten

Soms hoor je ineens een vliegtuig en kijk je naar boven in de lucht waar het vliegtuig is, maar dan moet je soms nog goed zoeken. In Sint-Maarten hoef je niet lang te zoeken, want hier kan je het vliegtuig bijna aanraken als deze gaat landen op Princess Juliana International Airport. Wegens de korte landingsbaan van 2300 meter moeten vliegtuigen al erg laag vliegen als ze over Maho Beach komen. Een bizarre gewaarwording voor zowel de passagiers als de strandgangers!

Fotocredits: flickr.com

Courchevel Airport – Frankrijk

Deze bijzondere luchthaven is wegens zijn winterse en bijzondere  karakter gebruikt in de openingsscène van de James Bond film ‘Tomorrow Never Dies’. Het gevaarlijke aan deze landingsbaan is dat deze niet gelijk loopt en slechts 545 meter lang is. Ook mist de luchthaven geavanceerde technieken waardoor het erg moeilijk is om met sneeuw en mist hier te landen. Wel scheelt het dat er alleen speciaal gediplomeerde piloten op de deze luchthaven mogen stijgen en landen. Dat geeft toch een fijner gevoel!

Fotocredits: flickr.com

Gibraltar Airport – Gibraltar

Een andere luchthaven die altijd terug komt bij de meest bizarre landingsbanen is Gibraltar Airport. Niet de korte landingsbaan of weersomstandigheden maken deze luchthaven uniek, maar het feit dat de landingsbaan dwars over een autoweg loopt. Op het moment dat er een vliegtuig opstijgt of daalt moet het verkeer worden stilgelegd. Dit komt nergens anders ter wereld voor!

Fotocredits: flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Extreem weer zorgt voor 88% meer vluchtvertragingen
Volgende blogartikel
Hoe kom je toch die lange vlucht door….
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding