De beste weg naar Australië

Backpacken in Australië is een favoriet bij veel jonge reizigers. Of het nou om een tussenjaar als student gaat of een gezinsvakantie met een camper. Een vakantie naar Australië is niet goedkoop. Omdat de kosten in het dagelijks leven in Australië al hoog genoeg zijn, wil je natuurlijk besparen op je reis waar dat kan. En alles begint bij het vinden van een vlucht. Vaak een van de kostbaarste uitgaven aangezien het om een erg lange reis gaat. Wij bieden je graag enkele inzichten waardoor jij geld kunt besparen op je vlucht van en naar Australië.

australie content op kaart

7 Steden, 7 Prijzen

Het kan een groot verschil maken naar welke Australische stad je vliegt. Zo kost een willekeurig ticket naar Perth met 1 overstap €500 en naar Cairns €790! Dat scheelt dus behoorlijk wat. Het is natuurlijk totaal afhankelijk van welk deel je van Australië wilt gaan bezoeken. Het land is best groot, even groot als Noorwegen, Finland, Zweden en Denemarken samen. De meeste reizigers die voor het eerst Australië bezoeken kiezen voor een rondreis langs de oostkust. Hier vind je de beroemde plaatsen zoals Sydney, Brisbane en Cairns maar ook het Great Barrier Reef en de meest indrukwekkende nationale parken en stranden zoals Bondi Beach.

Als je naar de oostkust van Australië wil ben je het best af als je een ticket naar Sydney boekt. Op een willekeurige dag kost dit €555 tegenover een ticket naar Brisbane of Cairns van €631 en €790. Een behoorlijk verschil! Reis je juist naar de westkust dan ben je helemaal het goedkoopste uit. Voor €500 heb je al een ticket naar Perth. Wil je het zuidelijk deel van Australië verkennen dan is Melbourne het goedkoopst om naartoe te vliegen. Al deze tarieven zijn vergeleken op 17 januari met als vluchtdatum 20 april. Een goede tijd om Australië te leren kennen op basis van het weer.

Als je naar de oostkust van Australië wil ben je het best af als je een ticket naar Sydney boekt

Comfortabel reizen tegen de beste prijs

Er zijn talloze vliegtuigmaatschappijen die je via een bepaalde overstap naar Australië brengen. Je kunt zelfs met twee of drie overstappen reizen. Maar dan ben je vaak erg lang onderweg. Sydney is de goedkoopste bestemming aan de oostkust. We hebben de drie goedkoopste opties in business en economy class vergeleken met één overstap, zodat jij weet wat je krijgt voor je geld. Het is in de meeste gevallen ruim 30 uur vliegen, dus best een belangrijke keuze.

Economy Vluchtduur Overstap Service Prijs
Malaysia Airlines & KLM 29 uur 15 minuten Kuala Lumpur, Maleisië -76 tot 81 cm beenruimte

-Keuze uit 2 warme maaltijden, drankjes

-Films, series, muziek, taalcursussen, spelletjes

 

++ €500 – tot €600
Garuda Indonesia 32 uur 45 minuten Soekarno-Hatta, Indonesië -81 cm beenruimte

-muziek, series, films

-Keuze uit 3 warme maaltijden, drankjes

+ €600 – tot €650
China Southern 22 uur en 5 minuten Guangzhou, China -81 cm beenruimte

-films/series

-maaltijden, drankjes

+ €600 – tot €650

++ is de beste prijs/kwaliteit keuze. – is de minst goede prijs/kwaliteit keuze.

 

 

Business class Vluchtduur Overstap Service Prijs
Korean Air 24 uur 25 minuten Seoul, Zuid-Korea –          Koreaanse maaltijden, luxe dranken

–          Verzorgingskit

–          Aanpasbare verlichting

–          Geschikt voor gehandicapten

–          Stopcontacten

–          Bar aan boord

++ €2000 – tot €2400
Malaysia Airlines & KLM 38 uur 30 minuten Kuala Lumpur, Maleisië –          Extra bagage

–          Verzorgingskit

–          Toegang tot lounges

–          Stopcontacten

–          Driegangen menu, luxe wijnen

–          Delfts blauw huisje & jenever cadeau

+ €2400 – tot €2500
Cathay Pacific 23 uur Hong Kong –          Toegang tot Lounges

–          Volledig plat bed / privacy

–          Beste maaltijden, dranken

–          Films/series

–          Stopcontacten

–          Verzorgingskit

–          Topkwaliteit bedlinnen

–          €2500 +

++ is de beste prijs/kwaliteit keuze. – is de minst goede prijs/kwaliteit keuze.

Je kunt het zo luxe en duur maken als je zelf wilt. Maar voor de meeste reizigers is een prettige economy class op een lange vlucht met een beetje extra beenruimte toch wel het meest aangenaam.

Reizen zonder al te veel vertraging

De prijs, vluchtduur en service is natuurlijk belangrijk voor het kiezen van een vlucht. Maar als je al een lange vlucht voor de boeg hebt dan wil je niet nóg meer tijd doorbrengen op de luchthaven dan noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat je kiest voor een vlucht met voldoende overstaptijd. Mocht je eerste vlucht vertraging hebben dan mis je niet direct je aansluiting.

In 2016 was op de route Amsterdam – Sydney de beste maatschappij qua punctualiteit de combinatie van KLM/Malaysia Airlines. Prettig want, dit is ook de goedkoopste optie. Singapore Airlines staat bekend als favoriet als het gaat om vluchten naar Australië. De vliegtuigmaatschappij heeft al vele prijzen gewonnen voor haar vloot en service en biedt de snelste route naar Sydney. Wat je wel op de koop moet toenemen is de prijs van het ticket en de redelijk grote kans op een gemiste overstap. In 2016 werden 108 aansluitingen op de route tussen Amsterdam en Sydney gemist. De passagiers die voor een combinatie van KLM/Malaysia Airlines kozen misten maar één keer hun aansluiting.

Welke vlucht zou jij kiezen?

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Wat te doen op Amsterdam Airport Schiphol bij vertraging?
Volgende blogartikel
Reizen met kinderen was nog nooit zo makkelijk
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding