Luchthaven vertraging

De beste luchthavens van de Verenigde Staten

20 oktober 2021

Een goed begin van je reis, start op de luchthaven. Even een koffietje drinken voor het boarden, of een tijdschrift uitzoeken om te lezen in het vliegtuig. Ook de faciliteiten op een luchthaven tellen mee. Wist je dat luchthavens in de Verenigde Staten hoog in de ranglijsten staan door hun faciliteiten? We hebben de beste luchthavens in de Verenigde Starten voor je op een rijtje gezet!

Vliegtuig land op de luchthaven Newark

1: Denver Airport

De luchthaven van Denver staat wereldwijd op de 29e plek van de top 100-lijst van Skytrax, en met een reden. Zo geven passagiers aan dat de luchthaven in Colorado ruim opgezet is en dat het proces van inchecken snel en efficiënt verloopt. Daarnaast biedt Denver Airport de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende restaurants en winkels, kun je een (kunst)tentoonstelling bezoeken en kun je er zelfs schaatsen op een schaatsbaan in de wintermaanden.

Je kunt vanaf Schiphol niet rechtstreeks naar Denver vliegen, maar wel met een overstap in München of Reykjavik. Lufthansa en Icelandair zijn luchtvaartmaatschappijen die naar Denver vliegen.

2: Hartsfield–Jackson Atlanta Airport

Wist je dat Hartsfield-Jackson Atlanta Airport de drukste luchthaven ter wereld is? Deze luchthaven in Georgia ontvangt jaarlijks meer dan 100 miljoen passagiers. Uiteraard zijn ze hierop ingespeeld, want je hebt ruim 300(!) opties  voor eten, drinken en winkelen. Daarnaast kun je hier ook kunstexposities, zoals foto’s van Antarctica, kunstwerken van lokale studenten  en muzikale voorstellingen vinden. Het zou dus helemaal geen ramp zijn als je vlucht hier vertraagd is.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Hartsfield-Jackson Atlanta Airport, waaronder KLM en Air France. 

3: Cincinnati/Northern Kentucky International Airport

De grootste luchthaven bij Cincinnati heeft ook een plek veroverd in de wereldwijde ranking van Skytrax. Ze staan op de 39e plek en dat verdien je natuurlijk niet zomaar. Zo hebben passagiers positief gereageerd op de verbeterde service en betaalbaarheid van vliegtickets, want passagiers betalen nu $ 200 minder per ticket dan vier jaar geleden. Ook zijn er voldoende mogelijkheden voor eten en drinken of om leuke souvenirs te kopen. Vergeet overigens niet om de Art deco wandschilderingen in de terminals te bekijken, enkele beelden zie je terug in de film Rain Man met Dustin Hoffman uit 1989.

Een trip op de planning naar Cincinnati? Zet je dan schrap voor een lange vlucht van minstens 16 uur, met minstens twee overstappen vanuit Schiphol.

4: George Bush Intercontinental Airport in Houston

Waarom staat de George Bush Intercontinental Airport in het lijstje van de beste luchthavens? Deze luchthaven in Houston heeft een eigen Marriott hotel, bijna 25.000 parkeerplaatsen en een ondergrondse inter-terminal passagierstrein naar alle terminals en het luchthavenhotel. Daarnaast heb je voldoende opties voor eten en drinken en zijn er verschillende winkels voor elektronica en souvenirs. Wil je nog even relaxen voor de vlucht? Dan kun je ook nog even langs de XpressSpa voor een massage.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar Houston, waaronder Lufthansa, KLM en Air Canada. 

5: Dallas/Fort Worth International Airport

Het is voor veel passagiers geen verrassing dat Dallas/Fort Worth International Airport in het lijstje staat, aangezien er veel geïnvesteerd is in faciliteiten en infrastructuur van de terminals. Daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden voor eten en drinken, winkelen en extra faciliteiten. Zo heb je de keuze uit 70 restaurants, waaronder Shake Shack en Cereality. Ook kun je een lesje volgen bij een yogastudio of nog even snel langs de kapper. Alles is aanwezig om je door een eventuele vertraging heen te helpen!

Ga je een vlucht boeken naar Dallas/Fort Worth International Airport? Je kunt met een overstap naar Dallas reizen met luchtvaartmaatschappijen Lufthansa, KLM en Air France.

Vluchtproblemen? EUclaim helpt je graag

Hoe goed geregeld een luchthaven ook kan zijn, er kunnen altijd problemen ontstaan met je vlucht. Is jouw vlucht langdurig vertraagd of zelfs geannuleerd? Controleer dan makkelijk wat je rechten zijn door je vluchtgegevens in op onze site in te vullen. Zo kun je een vergoeding tot € 600 per persoon ontvangen! Binnen 3 minuten weet je al waar je recht op hebt.

Meer over vliegen naar de Verenigde Staten

 • 2018-10-18

  5 Stedentrips in de Verenigde Staten

  Misschien dat een stedentrip in de Verenigde Staten niet zo snel in je opkomt omdat het een stuk verder vliegen is en een stuk duurder is. Toch worden vliegtickets naar de Verenigde Staten steeds goedkoper en is het leven in het land zelf ook veel goedkoper in vergelijking tot Europa. Daarnaast is het weer eens iets anders als Rome, Londen en Parijs. We hebben de vijf leukste Amerikaanse steden op een rijtje gezet om te ontdekken.

 • 2021-10-20

  De mooiste rondreizen door de Verenigde Staten

  Een route bepalen voor je rondreis door de Verenigde Staten kan een behoorlijke opgave zijn. Je hebt zoveel mogelijkheden: van natuurparken bewonderen tot musea bezoeken in drukbezochte steden. Dit geeft je de mogelijkheid om verschillende activiteiten in je reis te combineren. Heel fijn natuurlijk, maar keuzes maken wordt hierdoor een stukje lastiger. Daarom hebben we onze beste tips voor je op een rijtje gezet.

 • 2020-10-13

  Delta Airlines is momenteel ’s wereld grootste luchtvaartmaatschappij

  Op maandag 12 oktober maakt luchtvaartdataleverancier OAG bekend dat Delta Airlines sinds afgelopen week ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappij op basis van capaciteit is. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft hiermee de plek ingenomen van China Southern Airlines. China Southern Airlines mocht zich in de voorgaande twee weken nog ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappij noemen.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding