Luchthaven vertraging

De beste luchthavens in Afrika

20 oktober 2021

Heb je inmiddels alle tips en tricks voor Afrika verzameld? Dan kan je reis straks goed beginnen! De reis begint echter al op het vliegveld en daarom is het goed om te weten waar je straks belandt. Skytrax creëert elk jaar een top 100-overzicht met de beste luchthavens ter wereld en daar staan vier verschillende Afrikaanse luchthavens in.

Man geniet van uitzicht over een vallei met uitzicht

1: Cape Town International Airport (CPT)

Op de ranglijst van Skytrax staat de Zuid-Afrikaanse luchthaven het hoogst genoteerd. Op 22e plaats staat de luchthaven in Kaapstad door de vele faciliteiten en winkelmogelijkheden. Mocht je nog souvenirs zijn vergeten voor het thuisfront, kun je hier altijd nog je slag slaan aangezien er lokale lekkernijen of een goed boek te vinden zijn. Daarnaast is de luchthaven van Kaapstad de afgelopen jaren flink verbouwd en vernieuwd. Zo is er bijvoorbeeld een gloednieuw Central Terminal Building gekomen.

2: King Shaka International Airport (DUR)

De Zuid-Afrikaanse luchthaven is geopend in 2010 en heeft sindsdien meerdere nominaties van Skytrax gekregen. Op de wereldwijde ranking staat King Shaka International Airport op plaats 29. Zo wordt de luchthaven in Durban geprezen door het personeel, vele winkelmogelijkheden en faciliteiten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende restaurants, waaronder Cape Town Fish Market en Cosmic Candy. En ben je (reis)spullen vergeten? Dat kun je altijd nog aanschaffen op de luchthaven, aangezien je hier ook kleding en elektronica kunt kopen.

3: O.R. Tambo International Johannesburg Airport (JNB)

De drukste luchthaven van Afrika is Johannesburg Airport. De luchthaven zal naar verwachting in 2019 een capaciteit van ongeveer 30 miljoen passagiers per jaar bereiken. In de ranking van Skytrax staat de Zuid-Afrikaanse luchthaven op de 33e plaats. De ranking wordt bepaald op de service van het personeel, het comfort en de netheid van de terminal en faciliteiten. Zo heb je een ruime keuze aan winkels als Timberland en Hugo Boss, maar kun je ook bij verschillende restaurants aanschuiven voor een hapje eten.

4: Mauritius Sir Seewoosagur Ramgoolam Airport (MRU)

Op de 94e plaats in de Skytrax ranglijst is Mauritius Airport geëindigd. De luchthaven scoort hoge punten op de schoonheid van de terminal, locatie en vriendelijkheid van het personeel. Het aanbod aan winkels en restaurants is niet gigantisch, maar voldoende om jezelf te vermaken als je vluchtvertraging hebt bijvoorbeeld. Daarnaast hebben ze een piano geplaatst, zodat passagiers zichzelf en andere kunnen vermaken met prachtige muziek.

Wil je een bezoek brengen aan het paradijselijke eiland Mauritius? Dat is de lange vlucht zeker waard. Er is geen rechtstreekse vlucht mogelijk. Je moet hiervoor minstens een of twee overstappen maken. Als je in mei 2019 vertrekt, ben je €550 kwijt voor een retourticket.

Vlucht vertraagd? EUclaim helpt je graag

Hoe goed geregeld een luchthaven ook kan zijn, er kunnen altijd problemen ontstaan met je vlucht. Is jouw vlucht langdurig vertraagd of zelfs geannuleerd? Controleer dan makkelijk wat je rechten zijn! Dien je claim in via onderstaande knop en binnen 3 minuten weet je al hoe de vork in de steel steekt.

Meer over luchthavens

 • 2019-05-20

  24-uurs staking van het luchtvaartpersoneel in Italië

  Het luchtvaartpersoneel in Italië heeft een nieuwe staking aangekondigd. Op dinsdag 21 mei 2019 leggen de piloten en cabinepersoneel van Alitalia en het grondpersoneel van diverse Italiaanse luchthavens 24 uur hun werk neer. De staking gaat grote gevolgen hebben voor het vliegverkeer van en naar Italië en naar het zuiden van Europa.

 • 2020-05-19

  5 Bijzondere redenen voor vluchtvertragingen

  Als je gaat vliegen is er niets zo vervelend als een onverwachte vluchtvertraging. Vaak is het voor jou als passagier onbekend waarom je vlucht vertraagd is. Wij delen een aantal vluchten die met bijzondere redenen vertraging hadden.

 • 2021-07-19

  Alles wat je moet weten over Verordening 261/2004

  Tot corona groeide het aantal mensen dat zich verplaatst met het vliegtuig. In 2016 waren er maar liefst 972.7 miljoen passagiers die van of naar een land in de EU vlogen. De verwachting is dat dit zal herstellen en verder groeien in de komende jaren. Het komt helaas ook regelmatig voor dat passagiers met vertraging aankomen op de eindbestemming. Om deze reden is er in Europa Verordening 261/2004 ontstaan. In deze wetgeving worden de rechten van jou als luchtvaartpassagiers beschermd. EUclaim is expert op het gebied van Verordening 261/2004. Wij zorgen ervoor dat jij als passagier krijgt waar je recht op hebt!

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding