Luchthaven vertraging

9 tips voor de perfecte vliegtuigoutfit

Iedereen kent het kledingadvies voor als je gaat vliegen: laagjes, laagjes, laagjes. Maar wat voor kledingstukken kies je dan uit? En wat als het hartje zomer is en je hebt niks anders nodig dan een paar slippers en die fleurige zomerjurk? Lees onze 9 tips voor de perfecte vliegtuigoutfit.

Kleding in vliegtuig

Tip 1: Kijk naar het weer op je reisbestemming

Om de voor jou perfecte outfit samen te stellen is het allereerst van belang hoe het weer is op jouw vakantiebestemming. Ga je naar de zon, maak je een citytrip of vlieg je naar een koude bestemming? En hoe is het weer hier in Nederland? De weersomstandigheden vormen de basis voor jouw outfit.

Tip 2: Hou rekening met temperatuurschommelingen in het vliegtuig

Niet alleen je reisbestemming en het weer in Nederland zijn bepalend voor de perfecte kleding, ook de temperatuur in het vliegtuig heb je niet in de hand. IJskoud of bloedheet, je kunt het jezelf makkelijker maken door laagjes te dragen.

Tip 3: Trek aan wat lekker zit

Begin bij de basis. Trek niet dat mega strakke naveltruitje aan, die nette blouse of die spijkerbroek die je eigenlijk pas na twee dagen dragen echt past.
Kortom, trek iets aan (ook ondergoed) wat lekker zit.
Draag kleding met een ademende stof zoals katoen, linnen of zijde. Let wel op het kreukgehalte van de stof. De laatste twee kunnen erg kreuken, dat komt je outfit natuurlijk niet ten goede.

Tip 4: Vanuit een basisoutfit laagjes bouwen

De ideale basis bestaat uit een ruimvallende broek of een legging of tregging. Draag daarboven een t-shirt of top. Daar kun je de laagjes overheen doen. Zoals een lekkere hoody of een niet kreukende blouse.

Bekijk ook of je op je bestemming een winterjas of een tussenjas nodig hebt. Trek die ook aan. Dat scheelt ook weer ruimte in je handbagage of koffer.

Tip 5: Makkelijke schoenen

Slippers in een vliegtuig zijn echt een no-go! Buitenom het feit dat je waarschijnlijk koude voeten krijgt, is het een stuk minder hygiënisch dan schoenen. Bovendien nemen slippers minder ruimte in je koffer in dan een paar schoenen, dus trek die schoenen aan en stop je slippers in de koffer.

Voor je vlucht kun je het beste kiezen voor een sneaker, platte schoen of laars. Ook hiervoor geldt: kies niet voor de te strak zittende varianten maar ga voor gemak. Een sprintje trekken door de vertrekhal op je naaldhakken om je vlucht te halen, of het lang in de rij staan op die high-fashion loafers, is geen pretje.

Tip 6: Vergeet je sokken niet

Sokken lijken niet zo belangrijk wanneer je een zonnige eindbestemming hebt maar kunnen je reis wel veraangenamen. Vooral tijdens een lange vlucht kunnen gezwollen enkels en zware vermoeide benen voor problemen zorgen. Draag dus sokken die niet te strak zitten of kies voor steunkousen. Gelijk beter voor je doorbloeding, al helemaal bij een lange vlucht.

Tip 7: Neem een extra vest mee

We hebben het al gezegd het kan koud zijn in het vliegtuig. Trek dus vooral een vest aan, al dan niet onder je jas. Deze kun je ook gebruiken als deken of je benen, of als kussentje in de rug. Multifunctioneel inzetbaar dus om jou warm en comfortabel te houden.

Tip 8: Kies zorgvuldig je sieraden

Draag niet te veel sieraden en vooral niet van metaal. De laatste kan zorgen voor vertraging bij de securitycheck. En vooral ringen zijn niet prettig als je wat meer vocht vasthoudt op grote hoogtes.

Tip 9: Maak je outfit af met een sjaal

Als laatste adviseren wij je om een sjaal mee te nemen. Een top-item voor de finishing touch van jouw vliegtuigoutfit én handig om te gebruiken als deken, kussen of extra laag kleding. Net bij tip 7 genoemde vest, maar iets handzamer.

Met deze outfit kan je vliegreis niet meer stuk. Gaat er toch iets mis met jouw vluchtschema, weet dan dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding.
Wil je op de hoogte gehouden worden of je met jouw vlucht recht hebt op die vergoeding? Geef dan je mailadres door, we sturen je een berichtje als jij een claim kunt indienen.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding