Luchthaven vertraging

7 tips voor het minder stressvol pakken van je koffer

Op vakantie gaan is altijd leuk! Maar die koffer inpakken is wel een dingetje. Je spullen inpakken voor jouw vakantie hoeft niet stressvol te zijn! Door een paar eenvoudige tips te volgen, kun je het inpakken voor je volgende reis tot een fluitje van een cent maken.

koffer inpakken

7 dingen die jij kunt doen om relaxt je koffer in te pakken

Dit is wat je kunt doen om het inpakken voor een vakantie minder stressvol te maken:

1. Maak een lijst

Maak een lijst van alles wat je moet inpakken en vink af terwijl je bezig bent met pakken. Zo voorkom je dat je dingen vergeet.

2. Pak niet op het laatste moment in

Wacht niet tot het laatste moment met inpakken. Begin een paar dagen van tevoren met inpakken zodat je niet gehaast bent.

3. Pak niet te veel in

Pak alleen in wat je nodig hebt. Probeer niet je hele garderobe in je koffer te proppen. Kies veelzijdige stukken die je kunt mixen en matchen om verschillende looks te creëren.

4. Organiseer de spullen in je koffer

Gebruik toilettassen of koffer organisersets om je spullen te organiseren en te voorkomen dat ze in je koffer verschuiven. Pak je op deze manier je koffer in, dan kun je ook makkelijker zien wat je al gepakt hebt en of je nog wat mist.

5. Rol je kleren op

Door je kleding op te rollen in plaats van te vouwen bespaar je ruimte in je koffer.

6. Draag je zwaarste spullen

Draag je dikste en zwaarste items in het vliegtuig om ruimte en gewicht te besparen in je koffer.

7. Neem een extra set spullen mee in je handbagage

Pak een extra set kleren in je handbagage voor het geval je bagage kwijtraakt.

Als je deze tips volgt, wordt het inpakken van je volgende vakantie een fluitje van een cent!

Ondanks je goede inpak-voorbereiding toch problemen?

Heb je stressvrij je koffer gepakt, maar wordt je toch met stress om de oren geslagen door problemen met jouw vlucht? Controleer dan of je recht hebt op een vergoeding.

Ben je nog bezig en moet jouw vlucht nog vertrekken? Dan brengen we je er graag van op de hoogte als je met jouw vlucht in aanmerking komt voor een vergoeding. Vul je mailadres in, we sturen je dan een mailtje als je een claim in kunt dienen.

Lees meer artikelen over bagage

 • 2022-10-11

  9 tips voor de perfecte vliegtuigoutfit

  Iedereen kent het kledingadvies voor als je gaat vliegen: laagjes, laagjes, laagjes. Maar wat voor kledingstukken kies je dan uit? En wat als het hartje zomer is en je hebt niks anders nodig dan een paar slippers en die fleurige zomerjurk? Lees onze 9 tips voor de perfecte vliegtuigoutfit.

 • 2021-09-08

  Handbagage: hoeveel mag je meenemen?

  Luchtvaartmaatschappijen hebben verschillende regels voor de hoeveelheid en afmetingen van handbagage. Vliegtickets worden steeds goedkoper vanwege de onderlinge concurrentie. Veel luchtvaartmaatschappijen proberen dan via ruimbagage en services aan boord extra geld te verdienen. Het reserveren van stoelen bijvoorbeeld: bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je al bijbetalen als je naast elkaar wilt zitten. Het gevolg? Passagiers reizen massaal met alleen handbagage naar hun bestemming om kosten te besparen.

 • 2021-09-09

  10 fun facts over bagage

  Elke dag reizen er meer dan honderd duizend passagiers via Schiphol Airport Amsterdam. En bijna al die passagiers reizen met grote koffers of tassen. Bij EUclaim weten we wel het een en ander over bagage. We hebben 10 interessante fun facts over bagage voor je op een rijtje gezet.

Geschreven door Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding