Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Vertraging met Air Canada?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

748.698 tevreden passagiers

Vind hier de Air Canada (AC) vluchten met recht op een vergoeding

Kwam uw Air Canada vlucht met een vertraging van drie uur of meer aan op de bestemming? U kunt in deze situatie recht hebben op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon. Wilt u weten of u hier recht op heeft? Bekijk dan snel of uw vertraagde Air Canada (AC) vlucht in de lijst staat onderaan deze pagina. De actuele lijst met vertraagde vluchten van Transavia is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. Staat uw vlucht er niet bij? Dan kunt u ook de vluchtgegevens invullen in onze calculator. Binnen enkele minuten weet u wat uw rechten zijn.

Wanneer heeft u recht op een vergoeding bij een vertraagde Air Canada vlucht?

Sinds 2004 geldt in Europa Verordening 261/2004. In deze wetgeving worden uw rechten als vliegtuigpassagier beschermd wanneer u te maken heeft gehad met een vluchtvertraging. Om bij een vertraagde Air Canada vlucht recht te hebben op een vergoeding moet de vlucht aan een aantal punten voldoen:

  • Met meer dan drie uur vertraging aankomen op de eindbestemming
  • De vlucht moet vertrekken vanuit een EU-land
  • Of de vlucht moet landen in een EU-land en uitgevoerd zijn door een Europese vliegtuigmaatschappij

Wanneer er bij uw vlucht sprake is van een buitengewone omstandigheid heeft u helaas geen recht op een vergoeding. Bij een buitengewone omstandigheid heeft de vliegtuigmaatschappij geen invloed gehad op de ontstane problemen.

Waar heeft u recht op wanneer uw Air Canada vlucht vertraagd is?

Wanneer uw vertraagde vlucht onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op een vergoeding, oftewel compensatie, voor het geleden tijdsverlies. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de afstand van de vlucht:

afstand-globe-wereldkaart-vergoeding-euclaim

Bereken de afstand van uw vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Transavia vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Transavia vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Transavia vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Transavia vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 vergoeding bij een vertraagde Transavia vlucht van meer dan 3500 km

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Geld terug bij vertraagde Air Canada vlucht

Heeft u vertraging gehad met Air Canada? Kwam u hierdoor met meer dan drie uur vertraging aan op de eindbestemming en heeft u hier een klacht over? De kans is groot dat u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Volgens Verordening 261/2004 hebben passagiers binnen Europa dan mogelijk recht op een vergoeding van maximaal €600 per persoon. Twijfels over uw rechten? Vul dan de vluchtgegevens van uw vertraagde Air Canada vlucht in en wij geven u direct een vrijblijvend advies. Wilt u zelf niet al het werk hebben rondom de claim? Dan kunt u de claim indienen bij EUclaim. Op basis van no cure, no pay nemen wij al het werk uit handen en gaan wij zelfs voor u naar de rechtbank.  EUclaim zorgt ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Recent vertraagde vluchten

14467 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14467 ervaringen
Vragen? Chat of bel
Was uw vlucht vertraagd? Check uw vergoeding