Staking Vueling Airlines

Is uw vlucht geannuleerd door een staking bij Vueling Airlines?

Uw vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Met EUclaim krijgt u waar u recht op heeft.
Check uw vlucht

748.652 tevreden passagiers

Wat te doen bij staking Vueling Airlines

Vueling is een Spaanse prijsvechter, in de regel wordt er meer gestaakt bij budgetairlines dan bij de rest.

Als er  gestaakt wordt bij Vueling Airlines , is het belangrijk om te weten wat dit voor uw vlucht betekent. Stakingen van het personeel kunnen leiden tot annuleringen of vertragingen van uw vlucht.

Vlucht naar buitenland

Ontvangt u bericht dat uw vlucht geannuleerd is? U kunt dan thuis afwachten tot u meer informatie ontvangt van Vueling Airlines.

Zij zullen een voorstel doen voor een vervangende vlucht. Gaat u hier niet mee akkoord? Dan kunt u ervoor kiezen voor een refund van uw ticket.

Vlucht naar huis

Bent u in het buitenland en wilt u naar huis vliegen? Een annulering kan dan extra lastig zijn. In dit geval moet Vueling Airlines de keuze bieden tussen een alternatieve vlucht of uw geld terug.

Krijgt u geen passend alternatief aangeboden of vindt u zelf een betere optie, kies da nvoor uw geld terug en koop zelf een ticket. Vueling Airlines moet dan het prijsverschil vergoeden.

Daarnaast heeft u mogelijk recht op compensatie tot €600, hier komen we later op terug.

Laatste nieuws over de staking bij Vueling Airlines

Lees hier het nieuws over de actuele staking bij Vueling Airlines van vandaag.

 • 04-01-2024

  Honderden vluchten op Spaanse luchthavens geschrapt door staking

  Iberia, Iberia Express en Air Nostrum zien zich genoodzaakt om in en rondom het weekend, van vrijdag 5 tot en met maandag 8 januari, ruim 400 vluchten te schrappen als gevolg van een staking bij het grondpersoneel. Ook Vueling, dat tot dezelfde luchtvaartgroep behoort (IAG), en andere maatschappijen waarvoor Iberia de grondafhandeling doet moeten vluchten schrappen

 • 08-12-2023

  Staking Veuling zorgt voor 54 geannuleerde vluchten

  De eerste stakingsdag heeft, ondanks de vereiste minimale dienstverlening die door de Spaanse overheid geëist wordt, toch voor 54 geannuleerde vluchten gezorgd.

 • 23-10-2022

  Cabinepersoneel Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling gaat drie maanden staken

  Spanje heeft er een nieuwe staking bij en opnieuw in de reisbranche. Dit keer gaat het cabinepersoneel van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling maar liefst drie maanden het werk neerleggen van 1 november 2022 tot en met 31 januari 2023.

 • 04-08-2019

  Vueling schrapt ruim honderd vluchten vanwege staking in Barcelona

  Door stakingen op het vliegveld Barcelona-El Prat heeft de Spaanse vliegmaatschappij Vueling dit weekend 112 vluchten geschrapt. Ook in Nederland zijn de gevolgen van de staking voelbaar: in totaal zijn er zaterdag en zondag vier vluchten van en naar Schiphol geannuleerd.

 • 13-04-2018

  Vakbond roept op tot staking bij Vueling

  De Spaanse pilotenvakbond SEPLA heeft opgeroepen tot werkonderbrekingen bij prijsvechter Vueling. De bond wil actie voeren op vier dagen in april en mei, vanwege stukgelopen gesprekken met de luchtvaartmaatschappij over arbeidsvoorwaarden.

Verschillende soorten stakingen 

De ene staking is de andere niet, er zij nnamelijk verschillende bedrijfsonderdelen bij Vueling Airlines.

Werkonderbreking van piloten Vueling

Pilotenstakingen zijn vaak het gevolg van geschillen over arbeidsomstandigheden, salarissen, werkroosters en veiligheidskwesties. Zoder piloten kunnen vliegtuigen niet vliegen, dus een staking kan tot veel annuleringen leiden. 

Staking cabinepersoneel

Maar ook het cabinepersoneel is belangrijk, stewards en stewardessen wordt er niet gevlogen. Als zij staken dan is dat vaak gerelateerd aan werkomstandigheden, werkdruk en salarissen.

Zonder stewards kunnen vluchten geannuleerd of vertraagd worden, omdat de veiligheid en het gemak van de passagiers niet gewaarborgd kunnen worden.

Staking bij Vueling? Claim tot €600 compensatie

Vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking? Dien een claim in en krijg tot €600 compensatie.

Dien een claim in

Staking van grondpersoneel

Grondpersoneel is een containerbegrip voor verschillende medewerkers zoals bagageafhandelaars, check-in personeel en technisch onderhoudspersoneel. Stakingen onder deze groepen kunnen leiden tot lange wachttijden, vertraagde of geannuleerde vluchten en problemen met bagageafhandeling.

Als het stakende grondpersoneel in dienst is van de airline (en niet van de luchthaven of een derde partij), dan heeft u mogelijk recht op compensatie.

Dit zijn uw rechten bij een staking

Als uw vluchtproblemen veroorzaakt zijn door een staking bij Vueling Airlines, kunt u recht hebben op compensatie.

Dit geldt als uw vlucht geannuleerd is of als deze met minimaal 3 uur later aankomt op bestemming.

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de afstand van de vlucht en geldt ook als u een alternatieve vlucht of een refund is aangeboden. Deze compensatie is namelijk bedoeld voor de verloren tijd.

Hoogte vergoeding
per persoon

 • flight

  €250

  Korte afstand

  tot 1500 km

  Bijv: Amsterdam – Parijs

 • flight

  €400

  Middellange afstand

  1500 – 3500 km

  Bijv: Eindhoven- Cairo

 • flight

  €600

  Lange afstand

  vanaf 3500 km

  Bijv: Brussel- Singapore

Verzorging bij vertraging of annulering

Bij een annulering of vertraging van uw vlucht krijgt u ondersteuning. Vanaf twee uur na de geplande vertrektijd zorgt de luchtvaartmaatschappij voor eten, drinken en indien nodig een overnachting.

Zelfs als u in uw hotel wacht op de volgende vlucht, blijft u recht houden op deze ondersteuning. Bewaar alle bonnetjes als u zelf kosten moet maken; deze kunt u later declareren.

Geld terug bij een staking

Is uw vlucht geannuleerd? Of is uw vlucht al minimaal 5 uur vertraagd? Dan moet de luchtvaartmaatschappij u de keuze bieden tussen een alternatieve vlucht of een terugbetaling van het ticket. 

Daarnaast kunt u ook recht hebben op extra compensatie, mits de staking ich afspeelt bij Vueling.

Dit is wat klanten zeggen over EUclaim

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding