Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Staking Italië

U had gepland om van of naar Italië te vliegen. De staking in Italië gooit roet in het eten. Dat is hartstikke vervelend, u voelt zich machteloos. In sommige situaties heeft u recht op een vergoeding. Wanneer u recht heeft op een vergoeding als gevolg van de staking in Italië leggen we u graag uit. Gelijk weten waar u aan toe bent?
Check uw vlucht

Staking Italië: wanneer heeft u recht op een vergoeding?

U kunt een claim indienen als de uitvoerende airline verantwoordelijk kan worden gesteld voor de staking. Is het personeel van de airline waarmee u vliegt of zou vliegen de reden dat u te maken heeft met vluchtproblemen? Dan kan de airline verantwoordelijk worden gesteld en heeft u recht op een vergoeding.

Veel gedupeerden van de staking in Italië blijven met lege handen achter

Als de staking in Italië niet veroorzaakt wordt door de airline waarmee u vliegt, dan kan deze ook niet verantwoordelijk worden gehouden. De airline staat net als u machteloos in deze situatie. Daarom kunt u voor het geleden tijdsverlies dan ook geen claim indienen bij de airline.

Wanneer heeft u geen recht op een vergoeding?

U heeft geen recht op een vergoeding als de staking veroorzaakt is door personeel anders dan het eigen personeel van de airline.

Zoals:

  • Een staking van de luchtverkeersleiding
  • Staking door beveiligingspersoneel
  • Staking door bagage-afhandelaars
  • Staking door ander grondpersoneel

Waar u als gedupeerde van de staking in Italië wel recht op heeft

Ook al heeft u vertraging opgelopen door de staking in Italië en ligt het buiten de verantwoordelijkheid van de airline waarmee u vliegt, dan heeft u geen recht op een vergoeding.

Maar heeft u meer dan 2 uur vertraging, dan heeft de airline wel een zorgplicht. Dat houdt in dat u recht heeft op eten en drinken. En duurt het heel lang, dan moet de airline ook een overnachting voor u regelen. Gebeurt dit niet, dan kunt u dit alsnog zelf regelen en de bonnetjes declareren.

Staking Italië meestal op vrijdagmiddag

U bent gedupeerd door de staking in Italië. Vervelend, want u had andere plannen met deze tijd. Één troost, u bent niet de enige. Regelmatig staakt de Italiaanse luchtverkeersleiding. Dit kwam voor corona (in 2018 en 2019) vaak voor.

Nog een troost, meestal staakt de luchtverkeersleiding slechts een uurtje of 4. Met een klein beetje geluk valt de schade mee.

En tot slot valt het op dat de Italianen meestal op staken vrijdagmiddag. De meeste stakingen in Italië zijn minimaal 48 uur van tevoren aangekondigd. Is dat niet zo en is de staking op een andere dag dan vrijdag? Dan wordt de staking vaak weer ingetrokken.

Vergoeding als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is

Heeft u bij aankomst op bestemming meer dan 3 uur vertraging en kan de airline verantwoordelijk gesteld worden, dan heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van die vergoeding is afhankelijk van de afstand van de vlucht. Voor een vluchtafstand die minder is dan 1500km, heeft u recht op een vergoeding van 250,- per ticket. Dit bedrag loopt op tot 600,- per ticket als uw vluchtafstand meer dan 3500km is.

Vraag uw vergoeding aan

De database van EUclaim geeft u snel uitsluitsel of u aanspraak kunt maken op een vergoeding. U hoeft alleen maar uw vluchtdatum en vluchtnummer in te voeren.
Heeft u recht op een vergoeding? Dien dan gelijk een claim in. Wij helpen jou de vergoeding te krijgen. 97% succes gegarandeerd.

Recente vluchtproblemen van en naar Italië

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding