easyJet vliegtuig in de lucht

Staking easyJet

Is uw vlucht geannuleerd door een staking bij easyJet?

Bij een staking van easyJet kunt u tot €600 per persoon aan vergoeding ontvangen. Met EUclaim krijgt u snel en eenvoudig waar u recht op heeft.
Check uw vlucht

749.279 tevreden passagiers

Wat te doen bij een staking van easyJet?

Wat moet u doen als easyJet staakt en uw vlucht wordt geannuleerd of vertraagd? Bij een staking houdt u de website van de luchtvaartmaatschappij in de gaten voor de laatste updates, controleert u uw vluchtstatus en overweegt u alternatieve reisplannen.

Heeft easyJet u geïnformeerd dat uw vlucht naar het buitenland is geannuleerd? Blijf dan gerust thuis en wacht de staking af; u ontvangt vanzelf een voorstel.

easyJet is verplicht u een vervangende vlucht aan te bieden. Gaat u niet akkoord met het geboden alternatief? Dan kunt u ervoor kiezen om het geld van uw ticket terug te krijgen.

Bent u in het buitenland en wilt u naar huis vliegen? Dan is een annulering een stuk uitdagender. easyJet heeft in dit geval de plicht voor u te zorgen, zoals met eten, drinken en een mogelijke overnachting. Ook moet easyJet u de keuze geven tussen een alternatieve vlucht of het ticketgeld terug.

Wanneer u geen goed alternatief aangeboden krijgt of zelf een betere optie vindt, moet de luchtvaartmaatschappij de meerprijs tussen beide tickets vergoeden.

Daarnaast heeft u mogelijk recht op compensatie die kan oplopen tot €600 per persoon.

Laatste nieuws over staking easyJet

Lees hieronder het laatste nieuws over de staking bij easyJet van vandaag. U vindt hier ook berichten over eerdere stakingen bij deze luchtvaartmaatschappij.

 • 13-05-2024

  Piloten bij easyJet verwerpen forse loonsverhoging en dreigen met staking

  De vliegers van easyJet in Groot-Brittannië leggen mogelijk binnenkort het werk neer omdat ze het aanbod voor loonsverhoging van de directie te laag vinden. Dit melden Britse media maandag.

 • 21-07-2023

  easyjet staking begint

  Het cabinepersoneel van easyJet heeft zich verzameld bij de luchthaven Sá Carneiro, in Porto, om te vragen om betere voorwaarden, op de eerste van vijf stakingsdagen die het bedrijf hebben gedwongen om 346 vluchten te annuleren.

 • 02-02-2023

  Stewards en stewardessen Easyjet willen Schiphol ‘platleggen’ in de meivakantie

  Een deel van het Nederlandse cabinepersoneel van Easyjet op Schiphol dreigt met een staking tijdens de meivakantie. De prijsvechter weigert met vakbond FNV te onderhandelen over een nieuwe cao.

 • 01-08-2016

  Piloten EasyJet blijven actievoeren

  Nederlandse piloten van EasyJet gaan op korte termijn opnieuw staken om actie te voeren voor een betere cao. Dat liet pilotenvakbond VNV maandagochtend weten.

 • 31-12-2014

  EasyJet schrapt 138 vluchten door staking

  Luchtvaartmaatschappij easyJet schrapt rond de jaarwisseling 138 vluchten van en naar Frankrijk wegens een staking van cabinepersoneel van de maatschappij in Frankrijk.

Wie staakt er bij easyJet?

Het is belangrijk om te weten wie er staakt, want afhankelijk van de stakers kunt u recht hebben op compensatie.

Staking van piloten bij easyJet

Als piloten staken, blijven de vliegtuigen aan de grond. Piloten kunnen om verschillende redenen staken, zoals geschillen over arbeidsomstandigheden, salarissen, werkroosters en veiligheidskwesties.

Bij een pilotenstaking worden vluchten geannuleerd. Aangezien de piloten bij easyJet werken, heeft u recht op compensatie.

Staking van cabinepersoneel

Ook het cabinepersoneel (stewards en stewardessen) kan staken. Dit kan annuleringen of vertragingen veroorzaken, omdat de veiligheid en het comfort van passagiers dan niet gegarandeerd kunnen worden.

Zonder stewards of stewardessen blijft een vliegtuig aan de grond. Aangezien dit personeel ook bij easyJet in dienst is, heeft u bij een staking van het cabinepersoneel eveneens recht op compensatie.

Staking bij easyJet? U kunt recht hebben op €600 compensatie

Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd door een staking bij easyJet? Dien een claim in en ontvang tot €600 aan compensatie.

Dien een claim in

Staking van grondpersoneel

Wat gebeurt er als het grondpersoneel staakt? Dit leidt meestal tot vertragingen en minder vaak tot annuleringen. Grondpersoneel omvat diverse rollen, zoals bagageafhandelaars, beveiligers, douanepersoneel, check-in personeel en technisch onderhoudspersoneel.

Let op: niet al het grondpersoneel werkt voor easyJet. Ze kunnen ook in dienst zijn van de luchthaven of een andere partij. Dit is belangrijk voor eventuele compensatie.

Waar heeft u recht op bij een staking?

Worden uw vluchtproblemen veroorzaakt door een staking bij easyJet? Dan kunt u recht hebben op een vergoeding. Hiervoor moet uw vlucht geannuleerd zijn of minimaal 3 uur later aankomen.

De hoogte van de vergoeding hangt af van de afstand van de vlucht.

Hoogte vergoeding
per persoon

 • flight

  €250

  Korte afstand

  tot 1500 km

  Bijv: Amsterdam – Brussel

 • flight

  €400

  Middellange afstand

  1500 – 3500 km

  Bijv: Amsterdam – Cairo

 • flight

  €600

  Lange afstand

  vanaf 3500 km

  Bijv: Amsterdam – Singapore

Deze vergoeding geldt ook als easyJet u een alternatieve vlucht of een terugbetaling heeft aangeboden. Het bedrag compenseert namelijk voor de verloren tijd.

easyJet staking: eten, drinken en overnachting

Als uw vlucht wordt geannuleerd of vertraagd, heeft u recht op verzorging. Vanaf twee uur na de oorspronkelijke vertrektijd zorgt easyJet voor eten, drinken en, indien nodig, een overnachting.

Ook als u van tevoren bent geïnformeerd dat de vlucht niet doorgaat en u bijvoorbeeld in uw hotel op een nieuwe vlucht wacht, blijft uw recht op verzorging van kracht.

Voldoen de airline hier niet aan en moet u alles zelf betalen? Bewaar dan de bonnetjes. Deze kunt u achteraf declareren.  

Dit is wat passagiers zeggen over EUclaim

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding