corendon vliegtuig landt op vliegveld bij blauwe lucht en groen grasveld

Staking Corendon

Is uw vlucht geannuleerd door een staking bij Corendon?

Bij een staking van Corendon Dutch Airlines kunt u een vergoeding van maximaal €600 per persoon ontvangen. Met EUclaim krijgt u snel en gemakkelijk waar u recht op heeft.
Check uw vlucht

750.389 tevreden passagiers

Wat te doen bij een staking van Corendon Dutch Airlines?

Wat moet u doen als Corendon Dutch Airlines staakt en uw vlucht geannuleerd of vertraagd is? Bij een staking houdt u de website van de luchtvaartmaatschappij in de gaten voor de laatste updates, controleert u uw vluchtstatus en overweegt u alternatieve reisplannen.

Heeft Corendon u geïnformeerd dat uw vlucht naar het buitenland is geannuleerd? Blijf dan gerust thuis en wacht de staking af; u ontvangt vanzelf een voorstel.

Corendon is verplicht u een vervangende vlucht aan te bieden. Gaat u niet akkoord met het geboden alternatief? Dan kunt u ervoor kiezen om het geld van uw ticket terug te krijgen.

Bent u in het buitenland en wilt u naar huis vliegen? Dan is een annulering een stuk uitdagender. Corendon heeft in dit geval de plicht voor u te zorgen, zoals eten, drinken en een mogelijke overnachting. Ook moet Corendon u de keuze geven tussen een alternatieve vlucht of het ticketgeld terug.

Wanneer u geen (goed) alternatief aangeboden krijgt of zelf een betere optie vindt, moet de luchtvaartmaatschappij de meerprijs tussen beide tickets vergoeden.

Daarnaast heeft u mogelijk recht op compensatie, die kan oplopen tot €600 per persoon.

Actueel nieuws staking Corendon

Lees hieronder het laatste nieuws over de staking bij Corendon van vandaag. U vindt hier ook berichten over eerdere stakingen bij deze luchtvaartmaatschappij.

 • 05-07-2024

  Corendon voor het eerst met Airbus A350 van Schiphol naar Hurghada

  Corendon heeft donderdag voor het eerst de Airbus A350-900 ingezet op een retourvlucht van Schiphol naar Hurghada. Tot het eind van de zomervakantie blijft de touroperator dit toestel wekelijks (elke donderdag) inzetten naar de Egyptische badplaats. Binnenkort gaat Corendon er ook wekelijks mee naar Antalya in Turkije vliegen.

 • 07-05-2024

  Ook Corendon gaat geld vragen voor rolkoffers in het vliegtuig

  Corendon gaat vanaf woensdag geld vragen voor het meenemen van een groot stuk handbagage in het vliegtuig. Voor 15 euro kunnen reizigers een rolkoffer van maximaal 10 kilo meenemen.

 • 13-04-2024

  Corendon vliegt ondanks sancties Russische toeristen naar Turkije

  Vakantieaanbieder Corendon vliegt regelmatig Russische toeristen vanuit Moskou naar de Turkse badplaats Antalya en weer terug. Dat gebeurt met precies hetzelfde toestel dat ook veelvuldig wordt ingezet vanaf Schiphol en Rotterdam Airport.

Wie staakt er bij Corendon?

Het is belangrijk om te weten wie er staakt. In de luchtvaartindustrie werken veel mensen, en afhankelijk van wie staakt, kunt u recht hebben op compensatie.

Staking van piloten bij Corendon

Als piloten staken, komen vliegtuigen niet van de grond. Piloten kunnen om verschillende redenen staken, zoals geschillen over arbeidsomstandigheden, salarissen, werkroosters en veiligheidskwesties.

Bij een staking van piloten worden vluchten geannuleerd. Aangezien piloten bij Corendon werken, heeft u recht op compensatie.

Staking van stewards, stewardessen en cabinepersoneel

Ook het cabinepersoneel (stewards en stewardessen) kan staken. Dit kan annuleringen of vertragingen veroorzaken, omdat de veiligheid en het comfort van passagiers dan niet gegarandeerd kunnen worden.

Zonder stewards of stewardessen blijft een vliegtuig aan de grond. Aangezien dit personeel ook bij Corendon in dienst is, heeft u bij een staking van stewards of stewardessen eveneens recht op compensatie.

Staking bij Corendon? U kunt recht hebben op €600 compensatie

Vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking bij Corendon? Dien een claim in en krijg tot €600 compensatie.

Dien een claim in

Staking van grondpersoneel

Wat gebeurt er als het grondpersoneel staakt? Dit leidt meestal tot vertragingen en minder vaak tot annuleringen. Grondpersoneel is een containerbegrip voor diverse rollen, zoals bagageafhandelaars, beveiligers, douanepersoneel, check-in personeel en technisch onderhoudspersoneel.

Let op: niet al het grondpersoneel werkt voor Corendon. Ze kunnen ook in dienst zijn van de luchthaven of een andere partij. Dit is belangrijk voor eventuele compensatie.

Waar heeft u recht op bij een staking?

Worden uw vluchtproblemen veroorzaakt door een staking bij Corendon? Dan kunt u recht hebben op een vergoeding. Hiervoor moet uw vlucht geannuleerd zijn, of minimaal 3 uur later aankomen.

De hoogte van de vergoeding hangt af van de afstand van de vlucht.

Hoogte vergoeding
per persoon

 • flight

  €250

  Korte afstand

  tot 1500 km

  Bijv: Amsterdam – Brussel

 • flight

  €400

  Middellange afstand

  1500 – 3500 km

  Bijv: Amsterdam – Cairo

 • flight

  €600

  Lange afstand

  vanaf 3500 km

  Bijv: Amsterdam – Singapore

Deze vergoeding geldt ook als Corendon u een alternatieve vlucht of een terugbetaling heeft aangeboden. Het bedrag compenseert namelijk voor verloren tijd.

Corendon staakt: eten, drinken en overnachting

Als uw vlucht wordt geannuleerd of vertraagd, heeft u recht op verzorging. Vanaf twee uur na de oorspronkelijke vertrektijd zorgt Corendon voor eten, drinken en, indien nodig, een overnachting.

Ook als u van tevoren bent geïnformeerd dat de vlucht niet doorgaat en u bijvoorbeeld in uw hotel op een nieuwe vlucht wacht, blijft uw recht op verzorging van kracht.

Voldoen de airline hier niet aan en moet u alles zelf betalen? Bewaar dan de bonnetjes. Deze kunt u achteraf declareren.  

Dit is wat passagiers zeggen over EUclaim

Gecontroleerd door Hendrik Noorderhaven

Hendrik Noorderhaven is de CEO van EUclaim. Hij houdt zich al decennia bezig met de rechten van passagiers. Spreekt regelmatig met de media.

Meer over Hendrik

Hulp nodig? Neem contact op

Heeft u uw antwoord niet gevonden? Of heeft u hulp nodig bij het indienen van uw claim? Wij helpen u graag verder!

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding