staking aer lingus

Staking Aer Lingus

Staking bij Aer Lingus en vlucht geannuleerd?

Krijg tot €600 compensatie per persoon. Met EUclaim krijgt u waar u recht op heeft.
Check uw vlucht

748.613 tevreden passagiers

Wat te doen bij een staking bij Aer Lingus

Als Aer Lingus staakt kan dit betekenen dat uw vlucht geannuleerd wordt, of dat u te maken krijgt met een flinke vertraging. 

Heeft u bericht gekregen dat uw vlucht naar het buitenland geannuleerd wordt? U kunt de staking thuis afwachten en krijgt bericht van Aer Lingus. Zij zullen u een voorstel doen voor een vervangende vlucht. Gaat u hier niet mee akkoord? Dan kunt u ervoor kiezen om het geld van het ticket terug te krijgen.

Met dit geld kunt u er voor kiezen om een vervangende vlucht te boeken. De meerprijs kunt u verhalen op Aer Lingus, mits de vlucht 

Bent u in het buitenland en wilt u juist naar huis vliegen? Dan is een annulering een stuk uitdagender. Ook in dit geval moet Aer Lingus u de keuze geven tussen een alternatieve vlucht of het ticketgeld terug.

Daarnaast heeft u mogelijk recht op compensatie, dit kan oplopen tot €600 per persoon.

Staking Aer Lingus nieuws vandaag

Lees hieronder het laatste nieuws over de staking bij Aer Lingus van vandaag. Ook vindt u hier berichten over eerdere stakingen bij deze luchtvaartmaatschappij.

 • 23-06-2024

  Aer Lingus annuleert deze week 244 vluchten vanwege pilotenstaking

  Piloten zijn van plan om op zaterdag 29 juni tussen 05.00 en 13.00 uur te stoppen met werken, Aer Lingus heeft zelf actie ondernomen door tijdens de eerste vijf dagen van de staking minstens 244 vluchten te annuleren.

 • 21-06-2024

  Aer Lingus annuleert tot 20% van de vluchten

  Aer Lingus heeft de geplande stakingsactie van haar piloten omschreven als “verraderlijk” en aangekondigd dat ze volgende week 10 tot 20 procent van haar vluchten zal schrappen over een periode van vijf dagen.

 • 25-06-2017

  Bonden denken na over stakingen Aer Lingus

  Er ontstaan steeds meer spanningen tussen cabinepersoneel en de Ierse maatschappij Aer Lingus over promoties en roosters. De Ierse vakbond Impact, die het cabinepersoneel vertegenwoordigd, zou onder zijn leden al peilen wat de bereidheid voor stakingen is.

Verschillende soorten stakingen

Als Aer Lingus staakt, dan kan dit meerdere dingen betekenen want de ene staking is de andere niet.  

Staking piloten Aer Lingus

Pilotenstakingen zijn vaak het gevolg van geschillen over arbeidsomstandigheden, salarissen, werkroosters en veiligheidskwesties. Piloten spelen een essentiële rol in het functioneren van een luchtvaartmaatschappij, en hun staking kan aanzienlijke verstoringen veroorzaken in het vluchtschema.

Staking stewards, stewardessen en cabinepersoneel

Sstewards en stewardessen (cabinepersoneel) kunnen natuurlijk eveneens staken, vaak vanwege onvrede over werkomstandigheden, werkdruk en lonen.

Een staking van het cabinepersoneel kan annuleringen of vertragingen veroorzaken, omdat de veiligheid en het comfort van passagiers niet gegarandeerd kunnen worden. Zonder stewards of stewardessen blijft een vliegtuig zelfs aan de grond.

Staking bij Aer Lingus? U kunt recht hebben op €600 compensatie

Vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking? Dien een claim in en krijg tot €600 compensatie.

Dien een claim in

Staking grondpersoneel

Grondpersoneel bestaat uit veel verschillende medewerkers, zoals bagageafhandelaars, check-in personeel en technisch onderhoudspersoneel. Als zij staken, kan dit leiden tot lange wachttijden, vertraagde of geannuleerde vluchten, en problemen met bagageafhandeling.

Let op: niet al het grondpersoneel werkt voor Aer Lingus. Sommige medewerkers werken voor de luchthaven of een andere partij. Dit is belangrijk voor eventuele compensatie.

Waar heeft u recht op bij een staking?

Worden uw vluchtproblemen veroorzaakt door een staking bij Aer Lingus? Grote kans dat u recht heeft op een vergoeding. Hiervoor moet uw vlucht geannuleerd zijn, of minimaal 3 uur later aankomen.

De hoogte van de vergoeding hangt af van de afstand van de vlucht.

Hoogte vergoeding
per persoon

 • flight

  €250

  Korte afstand

  tot 1500 km

  Bijv: Dublin – Amsterdam

 • flight

  €400

  Middellange afstand

  1500 – 3500 km

  Bijv: Dublin – Cairo

 • flight

  €600

  Lange afstand

  vanaf 3500 km

  Bijv: Dubin – Singapore

Deze vergoeding geldt ook als Aer Lingus u een alternatieve vlucht of het ticketgeld heeft aangeboden. Het bedrag is namelijk een compensatie voor verloren tijd. 

Eten, drinken en overnachting bij staking

Als uw vlucht geannuleerd of vertraagd is, heeft u recht op verzorging. Dit betekent dat Aer Lingus u bij 2 uur na de oorspronkelijke vertrektijd moet voorzien van eten, drinken en, indien nodig, een overnachting.

Ook als u op tijd te horen hebt gekregen dat de vlucht niet doorgaat en u bijvoorbeeld in uw hotel op de volgende vlucht wacht, heeft u recht op verzorging.

Voldoen de airline hier niet aan en moet u alles zelf betalen? Bewaar dan de bonnetjes. Deze kunt u achteraf declareren.  

Dit is wat klanten zeggen over EUclaim

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding