In Europa 2.414 vluchten geannuleerd door winters weer

Het winterse weer van gisteren heeft voor veel problemen gezorgd in het vliegverkeer. Uit de data van EUclaim blijkt dat er gisteren in Europa 2414 vluchten zijn geannuleerd en 801 vluchten langdurig vertraagd. Ruim 482000 vliegtuigpassagiers hebben gisteren problemen ondervonden door het slechte weer. Passagiers hebben in deze situatie geen recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Record aantal vluchten van en naar Nederland geannuleerd
De Nederlandse luchthavens hebben dit weekend te maken gehad met het extreme winterse weer. Het gevolg was veel lange vertragingen en vluchten die helemaal niet konden landen of vertrekken vanaf Nederland. Het aantal geannuleerde vluchten van en naar Nederland heeft gisteren een record bereikt, namelijk 597 vluchten. In het afgelopen weekend zijn er in het totaal 678 vluchten geannuleerd en 206 vluchten langdurig vertraagd in Nederland. “Veel passagiers zijn dit weekend gedupeerd door het weer, maar slecht weer wordt gezien als een buitengewone omstandigheid. Passagiers hebben geen recht op een vergoeding.”, aldus Ilona Maertzdorff, jurist bij EUclaim. Mevrouw Maertzdorff geeft aan dat passagiers in deze situatie wel recht hebben op een verzorging, zoals eten, drinken en waar nodig een hotelovernachting.

Vliegverkeer ook op maandag last van het winterse weer
Voor vandaag zijn de voorspellingen wederom dat er veel sneeuw gaat vallen in Nederland. Dit houdt in dat veel vliegtuigmaatschappijen al vluchten hebben geannuleerd. Ook vandaag moeten passagiers rekening houden met uitval van vluchten en langdurige vertragingen.

———————————————————————————————-
Noot voor de redactie niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

EUclaim
t.a.v. Evelien Kregting
@: ekregting@euclaim.nl
T: 088-0066466
I: www.euclaim.nl

EUclaim is een bedrijf dat een juridische dienstverlening biedt aan passagiers die te maken hebben gehad met een vertraagde of geannuleerde vlucht. Passagiers hebben recht op een financiële vergoeding voor het tijdsverlies na een vertraagde of geannuleerde vlucht, zoals wettelijk is vastgelegd in Verordening 261/2004. EUclaim is marktleider op dit gebied en handelt het gehele claimproces voor de passagier af. Wanneer een vliegtuigmaatschappij niet compenseert volgens de regels, stapt EUclaim voor de passagier naar de rechter.

Vragen? Chat of bel