De langste vliegtuigvertraging van 2017 duurde 48 uur!

2017 was weer een jaar vol met vertragingen voor de Nederlandse vliegtuigpassagier. De langste vliegtuigvertraging van dit jaar duurde maar liefst twee dagen. In 2016 duurde de langste vertraging nog 43 uur. EUclaim, belangenbehartiger van vliegtuigpassagiers, heeft de vijf langste vertragingen van en naar Nederland op een rijtje gezet.

2 september: KLM vlucht had 48 uur vertraging(!)


Op de eerste plaats staat de KLM vlucht KL749 van Cartagena naar Amsterdam van 2 september. De passagiers die zouden vertrekken uit het havenstadje in Colombia hadden maar liefst twee dagen vertraging! De vertraging ontstond door een technisch mankement aan het vliegtuig.

12 augustus: KLM vlucht had 40 uur en 46 minuten vertraging


Passagiers die met KLM vlucht KL736 van Curaçao naar Amsterdam zouden vliegen op 12 augustus kregen een vertraging van ruim anderhalve dag voor hun kiezen. Ook hier was een technisch probleem de oorzaak van de vertraging, namelijk een beschadiging aan één van de flaps.

17 augustus: TUI fly vlucht had 34 uur en 3 minuten vertraging


Op de derde plaats in deze top vijf staat de TUI fly vlucht OR912 van Hurghada naar Amsterdam. De vakantiegangers moesten ruim één dag en tien uur langer wachten op hun vlucht terug naar Nederland. Het TUI fly vliegtuig had een storing in de motor.

28 september: Belgische TUI fly vlucht had 31 uur en 8 minuten vertraging


De passagiers van de Belgische TUI fly tak kregen op 28 september ook te maken met een lange vluchtvertraging op de route vanuit het Marokkaanse Nador naar Eindhoven. Het vliegtuig kreeg tot tweemaal toe te maken met problemen en moest uiteindelijk uitwijken naar Brussel Charleroi. De passagiers moesten met een bus verder reizen naar Eindhoven en kwamen met een vertraging van ruim anderhalve dag aan op hun bestemming.

28 juni: TUI fly vlucht had 30 uur en 38 minuten vertraging


Op 28 juni liep de TUI fly vlucht OR677 van Amsterdam naar Tenerife een lange vertraging op vanwege een storing aan de remkleppen van het vliegtuig. De vakantiegangers konden hierdoor pas anderhalve dag later aan hun vakantie beginnen.

Bij de vijf de langste vertragingen van 2017 was er sprake van een technisch mankement. Op basis van Verordening 261/2004 hebben passagiers recht dan op een vergoeding tot €600 per persoon wanneer hun vlucht meer dan drie uur vertraagd is. Passagiers kunnen tot twee jaar na vluchtdatum een claim indienen voor een vergoeding bij vluchtvertraging.

Vragen? Chat of bel