Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Vertraging met WOW Air?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

605.804 tevreden passagiers

Vind hier de WOW Air (WW) vluchten met recht op een vergoeding

Vloog u met de IJslandse vliegtuigmaatschappij WOW Air en kwam uw vlucht met drie uur of meer vertraging aan op de eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon. Wilt u zeker weten of u recht heeft op een vergoeding? Kijk dan snel in de lijst met actuele vertraagde WOW Air (WW) vluchten onderaan deze pagina of controleer uw vluchtgegevens in onze calculator. Wij geven u direct vrijblijvend advies over uw rechten.

Recht op vergoeding bij vertraagde WOW Air vlucht

Vliegtuigpassagiers die vliegen van en naar Europa hebben mogelijk recht op een vergoeding wanneer hun vlucht langdurig is vertraagd. Deze vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Wanneer u recht heeft op een vergoeding is vastgelegd in Verordening 261/2004. Bij een vluchtvertraging is het van belang dat uw vertraagde WOW Air vlucht met drie uur of meer vertraging aankomt op de eindbestemming. Daarnaast is het belangrijk dat uw vlucht:

  • Vertrekt vanaf een EU luchthaven
  • Of vertrekt vanaf een niet-EU luchthaven naar een EU luchthaven met een Europese vliegtuigmaatschappij
  • Niet vertraagd is door een buitengewone omstandigheid

WOW Air (WW) is een Europese vliegtuigmaatschappij en daarom heeft u bij een vertraging van meer dan drie uur mogelijk recht op een vergoeding. Wanneer de vluchtvertraging ontstaan is door een buitengewone omstandigheid vervalt uw recht op een vergoeding. Een buitengewone omstandigheid is een situatie waarbij WOW Air geen invloed op de ontstane vertraging. Dit is bijvoorbeeld het geval bij slecht weer of medische noodlandingen.

Stel: U vliegt voor een korte vakantie met Wow Air naar Reykjavík. Door een technisch mankement komt u 3 uur en 15 minuten later aan dan gepland. In deze situatie heeft u wel recht op een vergoeding omdat een technisch mankement niet wordt gezien als een buitengewone omstandigheid.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer uw vertraagde Wow Air vlucht onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op een vergoeding, oftwel compensatie. De vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht. De prijs die u heeft betaald voor het ticket heeft hier geen invloed op. U ontvangt de vergoeding als compensatie voor uw geleden tijdsverlies.

Vlucht vertraagd – vergoeding op basis van afstand

Bereken de afstand van uw vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Wow Air vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Wow Air vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Wow Air vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Wow Air vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 vergoeding bij een vertraagde Wow Air vlucht van meer dan 3500 km

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Actuele vertraagde Wow Air vluchten

Heeft u vertraging gehad met Wow Air (WW) en kwam u hierdoor met meer dan drie uur vertraging aan op de eindbestemming? Wilt u zeker weten of u recht heeft op een vergoeding? Bekijk dan snel de lijst met actuele vertraagde vluchten met recht op vergoeding. Staat uw vlucht er niet bij? Controleer dan de vluchtgegevens van uw vertraagde vlucht in onze calculator. Wij geven u direct advies over uw rechten. Dient u de claim in bij EUclaim dan zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Recent vertraagde vluchten

13182 passagiers hebben EUclaim een score van 4,5 uit 5 gegeven op Trustpilot.
rnLees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 13.182 ervaringen