Vertraging met Small Planet Airlines?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon. Check uw vlucht

Vind hier de Small Planet Airlines (LLX) vluchten met recht op een vergoeding

Had uw vlucht met Small Planet Airlines (LLX) meer dan drie uur vertraging? Het is op basis van Verordening 261/2004 mogelijk dat u recht heeft op een vergoeding tot €600 per persoon. Twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies? Bekijk dan snel of uw vertraagde Small Planet vlucht in de lijst met actuele vertragingen staat onderaan deze pagina. 

Financiële problemen voor Small Planet Airlines

Op 18 september 2018 heeft vliegtuigmaatschappij Small Planet uitstel van betaling aangevraagd in Berlijn. Small Planet (LLX/5P) geeft aan dat het kansen heeft gezien in het faillissement van Air Berlin eind 2017. De lowbudget vliegtuigmaatschappij is nu in financiële problemen geraakt door de explosieve groei in het aantal vluchten. Per donderdag 1 november heeft Small Planet Airlines besloten om alle vluchten te annuleren.  Vanwege het uitstel van betaling nemen wij op dit moment geen claims aan voor vertraagde Small Planet vluchten.

Claim een vergoeding voor uw vertraagde Small Planet vlucht

Sinds 2005 hebben vliegtuigpassagiers recht op een vergoeding van maximaal €600 per persoon bij een lang vertraagde vlucht. De rechten van vliegtuigpassagiers worden beschermd in Verordening 261/2004. In de regelgeving staat uitgelegd wanneer passagiers in aanmerking komen voor een vergoeding. Voldoet uw vertraagde Small Planet vlucht aan de volgende punten dan heeft u recht op een vergoeding:

Stel: U gaat op vakantie naar Gran Canaria en vliegt erheen met Small Planet. Op Schiphol Airport hoort u dat uw vlucht wegens mist niet kan vertrekken. U komt uiteindelijk met meer dan 3,5 uur vertraging aan. In deze situatie heeft u geen recht op een vergoeding, omdat mist wordt gezien als een buitengewone omstandigheid.

Check uw vlucht

De hoogte van de vergoeding

Wanneer u recht heeft op een vergoeding, oftwel compensatie, wordt er gekeken naar de afstand van uw vlucht. Op basis hiervan wordt de hoogte van uw vergoeding bepaald. De bedragen liggen vast in Verordening 261/2004.

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Vragen? Chat of bel