luchthaven vertraagd

Nieuws

Blijf altijd op de hoogte van uw rechten

Naast onze dienstverlening voor vliegtuigpassagiers, zijn wij ook gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met passagiersrechten en het analyseren van het Europese vliegverkeer. Wij houden u met deze nieuwsberichten graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 • Vliegtuig op landingsbaan in de sneeuw

  23-10-2020

  Luchtvaartmaatschappijen wijzigen routes voor het winterseizoen

  De impact van het coronavirus op de luchtvaart is nog steeds zichtbaar. De oplopende besmettingen en aangescherpte reisadviezen voor verschillende landen zorgen ervoor dat minder passagiers gebruikmaken van het vliegtuig. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen kondigen voor het aankomende winterseizoen hun routes aan. Er zijn een paar nieuwe bestemmingen en vliegroutes aan het lijstje van Schiphol toegevoegd en verdwijnen er ook routes.

 • Opname van EenVandaag op kantoor bij EUclaim

  19-10-2020

  EUclaim bij EenVandaag over uitbetalen van corona-vouchers

  Afgelopen vrijdag 16 oktober verscheen EUclaim in een uitzending van EenVandaag. In de uitzending kwam EUclaim aan het woord over het feit dat consumenten liever hun geld terug willen dan een corona-voucher uitbesteden, aangezien er dit jaar nauwelijks zicht is op alternatieve reizen.

 • Reiziger houdt twee paspoorten met vliegtickets vast

  16-10-2020

  EUclaim in de Telegraaf omtrent corona-vouchers

  Op vrijdag 16 oktober 2020 staat Hendrik Noorderhaven, directeur van EUclaim, in de Telegraaf om de corona-vouchers te bespreken. In het nieuwsartikel staat het slinkende vertrouwen van de consument in de vakantie- en vliegvouchers voor geannuleerde pakketreizen en vliegtickets centraal.

 • Eiffeltoren in Parijs op een zonnige dag

  14-10-2020

  Oranje reisadvies voor Frankrijk, België, Slowakije, Slovenië en Polen

  Gisteren heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt om het reisadvies voor verschillende landen en regio’s te veranderen naar oranje. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden en reizigers uit die gebieden thuis tien dagen in quarantaine moeten.

 • Vliegtuig van Delta Airlines in een helderblauwe lucht

  13-10-2020

  Delta Airlines is momenteel ’s wereld grootste luchtvaartmaatschappij

  Op maandag 12 oktober maakt luchtvaartdataleverancier OAG bekend dat Delta Airlines sinds afgelopen week ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappij op basis van capaciteit is. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft hiermee de plek ingenomen van China Southern Airlines. China Southern Airlines mocht zich in de voorgaande twee weken nog ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappij noemen.

 • ryanair toestellen bij gate in mist

  07-10-2020

  Eindhoven Airport verdiept zich in oplossing voor annuleringen door mist

  Al jaren wordt Eindhoven Airport geplaagd door vluchtannuleringen vanwege mist. Het vliegveld is erg gevoelig voor mist: niet alleen vanwege de ligging maar ook vanwege beperkte en verouderde ILS-radionavigatiesysteem. Het vliegveld is nu eindelijk in gesprek met defensie over de verbeteringen die nodig zijn om de impact van mist op het vliegverkeer te beperken.

 • klm cityhopper op vliegveld

  05-10-2020

  Valse bommelding op KLM-vlucht uit Boekarest

  Afgelopen zaterdag, 3 oktober 2020, werd er een bommelding gedaan op een KLM-vlucht van Boekarest naar Amsterdam. Crew en passagiers hebben allemaal veilig het toestel kunnen verlaten.

 • Een rij met lege stoelen in een vliegtuig

  28-09-2020

  Personeel levert arbeidsvoorwaarden in voor voortbestaan luchtvaartmaatschappijen

  Door de coronacrisis verkeren veel luchtvaartmaatschappijen in zwaar weer. Zo vragen enkele luchtvaartmaatschappijen faillissement aan (waaronder Level Europe en Flybe) en gaan er miljarden aan overheidssteun naar de luchtvaartmaatschappijen. Op maandag 28 september is gecommuniceerd dat drie vakbonden van het grondpersoneel een voorstel over de arbeidsvoorwaarden aan KLM aangeleverd hebben. Ook het cabinepersoneel van easyJet geeft akkoord voor een loonbevriezing.

 • vliegtuig KLM op Goteborg Airport

  15-09-2020

  KLM biedt meer flexibiliteit tijdens voortdurende coronacrisis

  KLM-passagiers kunnen hun tickets met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 inwisselen voor een refundable corona-voucher. Met deze corona-voucher kunnen de KLM-passagiers een nieuwe vlucht boeken of hun geld terugvragen.

 • borden op schiphol plaza departures

  14-09-2020

  Corona teststraat Schiphol gesloten door gebrek aan capaciteit

  Sinds zaterdag 12 september 2020 is de corona teststraat op Amsterdam Schiphol Airport tijdelijk gesloten. Als reden voor de sluiting heeft de luchthaven het gebrek aan testcapaciteit opgegeven.

Vragen? Chat of bel